Szabó Nick: A Bitcoin megkönnyítheti a görög kereskedelmet | Hungarian.lamareschale.org

Szabó Nick: A Bitcoin megkönnyítheti a görög kereskedelmet

Szabó Nick: A Bitcoin megkönnyítheti a görög kereskedelmet

Nick Szabó akik sokan úgy gondolják, valójában Satoshi Nakamoto, már mérlegelni be a folyamatban lévő görög pénzügyi crisisand felajánlott egy érdekes elemzést. Míg egyesek már szólít Bitcoin lényegében vált görög nemzeti valuta, és mások már írásban bitcoin ki, mint haszontalan küszködő dél-európai országban, Szabó úgy véli, a Bitcoin segíthet a kereskedelem megkönnyítése, mint a hagyományos pénzügyi őröl megállt.

Ez a múlt vasárnap, a görög emberek elutasítják az Európai Unió megszorító intézkedések egy nemzet népszavazás, amely létrehozta az erőpróba az Európa többi részén. Függetlenül attól, hogy egyetértenek az általuk választott, a görögök esetleg egyengette az utat a kilépést az eurózónához. Legalábbis, az előttünk álló napokban fognak bizonyítani feszült a görög és az európai hatóságok megpróbálják megmenteni valamiféle üzletet.

A görög kormány belefúródott alatt több milliárd és milliárd dollár értékű adósság, több mint $ 350 milliárd sőt, és a tervek, hogy több milliárd dollárt az elkövetkező évtizedekben. Kifizetések bizonyos esetekben meghaladhatja a 13 milliárd eurót, ami egy csomó pénzt egy olyan országban, amely a nominális GDP kevesebb, mint $ 240 milliárd dollárt.

Most, a görög kormány előtt álló komoly finanszírozási hiány, és további kölcsönök az Európai Unió tűnő egyre valószínű, a kormány valószínűleg küzdenek az anyagi források. Valójában szerint Szabó, az egyetlen hely a kormány képes lesz az anyagi források is a görög bankok maguk. Annak érdekében, hogy az anyagi források a kormánynak, hogy a görög nép a „fodrász”, ami azt jelenti, a kormány egyszerűen elkobozzák részeit népek megtakarítás.

Köszönhetően a magas kockázatú ilyen haját és egyéb tőke ellenőrzése, görögök már kihúzta az alapok ki az országból és a bankok. Azok, akik a pénz még mindig maradt a bankok képesek visszavonni csak 60 euró a nap ATM, míg betéti és hitelkártyák megfagyott. El tudod képzelni, ez teremtett egy sor problémát: Zuhanó fogyasztói kiadások, nehezen engedheti részéből származó import az Európai Unió és külföldön, a vállalkozások képtelenek létfontosságú kifizetések, stb

A bontás kereskedelem lehetne küldeni Görögország mélyebb depressziót, mint ez már. Az egyik lehetőség, és az egyik, hogy Szabó törekszik, a használata Bitcoin kereskedelem megkönnyítése érdekében. Míg egyes vállalkozások megriadt Bitcoin ingadozása miatt érték, teljes egészében digitális valuta kezdi meg elég stabil az euróhoz képest, és különösen az emberek élnek Görögországban. Bitcoin lehet használni, hogy megkönnyítsük határokon átnyúló kereskedelmet, és nem lenne nagyon nehéz (ha nem lehetetlen), hogy a kormányok kísérletet, hogy a Bitcoin felhasználó egy hajvágás, vagy más módon telepíteni tőke ellenőrzése.

A vállalatok számára most próbálják az export elősegítése Görögország, legyen szó akár a nagyvállalatok, illetve az egyedi szabadúszók értékesítési képességeiket online bitcoin válhat a fizetési választás. Ahelyett, szivattyúzás készpénzt a befagyasztott bankszámlák, vagy ki kell kérni a másik szélsőséges intézkedéseket, hogy a pénzt, a görög exportot egyszerűen ügyfeleik küldje el a Bitcoin.

Ez szivattyú bitcoinokat be az országba, és segítene fellazítani növekvő Log Jam, hogy bekövetkezett, szokásos kereskedelmi elromlik. Bitcoin esetleg nem tudja, hogy nyíltan cserélni az euró vagy a nemzeti valuta, de a következő pénzügyi válság, akkor lehet, hogy elegendő zsírt, hogy a fogaskerekek a görög gazdaság fordulópont.

Természetesen a Bitcoin nem csodaszer. Görögök, akik a pénzüket fagyasztani bankszámlák, például nem lesz képes használni a Bitcoin, hogy megkapják a pénzt. A görög kormány is fenyegetve érzik magukat a Bitcoin és megpróbálhatják korlátozni a használatát, bár az erőfeszítéseket bizonyulhat hiábavaló.

Kapcsolódó hírek


Post ICO

Ez egy bátor új világ a Bitcoin-barát kereskedők számára

Post ICO

A kriptográfiai sötét piaci evolúció kudarcot vall

Post ICO

A Bitcoin fizetésként való elfogadása? Mondd igen, de ugyanakkor vigyázz

Post ICO

A Cloud Commerce óriás Demandware összefogott a BitPay-vel, hogy kínálja a Bitcoin opciót

Post ICO

Az Feds leállítja a Selyemút és letartóztatja a platform adminisztrátorait, 26 000 bitcoint azt mondják, hogy elfogják

Post ICO

Ciprusi Központi Bank a Bitcoin ellen: a cryptocurrency-tevékenységhez nem engedélyezett

Post ICO

Eyewear kereskedő A Chicago Sun-Times tengerpartja és újsága elfogadja a Bitcoint 2014-ben

Post ICO

A BitPay pénzügyi ösztönzést kínál a Bitcoin-barát fejlesztőknek a LAUNCH Hackathonban

Post ICO

A német Fidor Bank a Bitcoin.de-nél csatlakozik a Bitcoin azonnali tranzakcióihoz

Post ICO

1-800-Virágok, akik elfogadják a Bitcoint

Post ICO

A Dell kibővíti a Bitcoin fizetési lehetőséget az Egyesült Királyság és Kanada számára

Post ICO

Az első szabályozott Bitcoin Exchange az USA-ban? Bitcoin hírek frissítése