Horvátország úgy ítéli meg, hogy a Bitcoin jogi - a svájci parlament 45 tagja ugyanezt kívánja | Hungarian.lamareschale.org

Horvátország úgy ítéli meg, hogy a Bitcoin jogi - a svájci parlament 45 tagja ugyanezt kívánja

Horvátország úgy ítéli meg, hogy a Bitcoin jogi - a svájci parlament 45 tagja ugyanezt kívánja

Horvátország lehet nagyon távoli Kínából kétféleképpen: ez nem csak egy kérdés mérföldre, hanem egy vélemény kérdése, amikor a Bitcoin. Miután felfedezte, hogy két helyen az országban már elfogadott cryptocurrency, a Horvát Nemzeti Bank (CNB) vitatják Bitcoin az első alkalommal, és arra a következtetésre jutott, hogy a használata és a kereskedelmi e digitális érme Horvátország legális.

Miután a bejelentést, a világ egyik legismertebb virtuális érme kapott hatalmas média az országban. Annak ellenére azonban, Horvátország döntése pozitív, akkor még mindig nem járul hozzá lényegesen a liberális állvány által hirdetett a dokumentumot virtuális valuta, amely megjelent az Európai Központi Bank több mint egy évvel ezelőtt.

Szerint a CNB, idézte a Poslovni Dnevnik, a Bitcoin nem illegális Horvátországban, és ez nem tekinthető az elektronikus pénz, bár osztja sok hasonlóságot mutat rá. Természetesen cryptocurrency nem tekinthető törvényes fizetőeszköz Horvátország - azon a helyen van fenntartva a horvát kuna (HRK) -, de lehet jogszerűen használható az országban.

Mint az Európai Központi Bank, a horvát bank azt is kimondja, hogy a használata Bitcoindoesn't sért provisionof az Európai Unióban.

Eddig nincsenek konkrét iránymutatásokat határoz Bitcoin, így a virtuális érme kerül meghatározásra, mint „virtuális valuta rendszer”, mint például a Linden dollárt, vagy a World of Warcraft arany. Azonban a CNB megjegyezte, hogy szabályozás valószínűleg hatáskörébe tartozó központi banksin a közeljövőben.

Svájc meg akarja változtatni a játék
 

Közben talán ihlette az európai „szomszédok”, 45 tag a svájci parlament aláírta a posztulátum kér Bitcoin hogy jogilag kezelni deviza, mint az euró vagy a dollár. Az információ által feltárt Luzius Meisser, az elnök a Bitcoin Egyesület Svájc helyi fejezete a Bitcoin Foundation, a BitcoinTalk.org fórum.

A posztulátum igények lehetőségeinek értékelésére Bitcoin a svájci pénzügyi szektorban. Megállapítja továbbá, hogy a Bitcoin felvet néhány jogi kérdést, és hogy a legegyszerűbb módja, hogy válaszoljon rájuk lenne annak tisztázása, hogy a Bitcoin kell kezelni, mint más külföldi valuták.

A cél az, hogy tisztázza az egyszerű és közvetlen módon, hogy a különböző törvények, mint például a GWG (Pmt), a Mwst (ÁFA törvény), illetve a KAG (Securities Act) kell alkalmazni Bitcoin. Ez nem csak utat nyit a Bitcoin vállalkozások és a pénzügyi szolgáltatások Svájcban, ez is egy jó példa más országok számára, hogy vizsgálja meg, milyen Bitcoin kell kezelni a szabályozási szempontból.

Az akció vezette a zöld-liberális Thomas Weibel, segítségével más 44 társszervező, és benyújtotta a múlt hét végén. Az egyesület képviselője azt állítja, hogy a következő formális lépés a svájci parlament, hogy a szavazást a posztulátum, amely több hétig is eltarthat.

„Ha átmegy - ami nagyon valószínű, mivel mintegy 25 százaléka a parlament már co-aláírta -, a Szövetségi Tanács megválaszolja a kérdéseket, amelyek újra is sok hónap”, Meisser hozzá. Később, ha a Szövetségi Tanács egyetért: „ez megint egy darabig, hogy állítsa be a vonatkozó előírásoknak.”

Tehát, függetlenül a svájci Parlament véleményét ebben a kérdésben, akkor is több hónapig is eltarthat, amíg egy új osztályozási Bitcoin válik hatályossá. Mindazonáltal ez a cselekvés „küld egy szép jelet hogyan szabályozó testületek kezelje Bitcoin, ha a törvény nem specifikus”.

Kapcsolódó hírek


Post ICO

A 2013-as Bitcoin-cikk lehet az orosz webhely leomlása

Post ICO

Coinapult Hot Wallet kompromisszumos, 150 BTC lopott

Post ICO

Bitcoin hitelek a Fiat hitelek ellen

Post ICO

Kanada készen áll arra, hogy a kriptográfiai világ középpontja legyen: a Bitcoin Expo 2014 áprilisban megtörténik

Post ICO

A Jennifer Lawrence meztelen képeinek szivárgó gyűjtője várhatóan hektikus Bitcoin jutalmat vár

Post ICO

Itt van a Bitcoin London 2013, és teljes áttekintést adunk neked

Post ICO

A BitPay bemutatja új Bitcoin kereskedői könyvtárát

Post ICO

Bitcoin Blackmail Letters

Post ICO

Barclays teszteli a bitcoin technológiát

Post ICO

Bitcoin elfogadása: Top 5 fejlődő ország

Post ICO

Bitmessage: a Bitcoinra épülő kommunikációs rendszer

Post ICO

Vásároljon autót virtuális pénznemgel: Ausztrál járműgyártó Tomcar elfogadja a Bitcoint