5 oka annak, hogy a pénz internete összezúzza a központosított finanszírozást | Hungarian.lamareschale.org

5 oka annak, hogy a pénz internete összezúzza a központosított finanszírozást

5 oka annak, hogy a pénz internete összezúzza a központosított finanszírozást

Az ötlet egy teljesen decentralizált pénzügyi rendszer még mindig úgy hangzik, mint egy utópia. Vagy talán már nem szerint Spanyolország második legnagyobb bankja, a BBVA. Az intézmény úgy tűnik, hogy készen áll, hogy átfogja a pénzügyi disruptionand úgy véli, hogy „a jelenlegi rendszer, amelyben a pénzintézetek rekord egyének beszámolói centralizált divat és a bankok tartalékainak tárolják a központi bank” helyettesíthető lenne „teljesen decentralizált pénzügyi rendszer. "

A spanyol bank, eredmény egy egyesítés között Banco Bilbao Vizcaya és Argentaria 1999 kiadott egy jelentést címmel Blockchain Technology: The Ultimate zavar a pénzügyi rendszer, elemezve a létrehozása „internet pénz” vagy „internet a finanszírozás.”

szerint BBVA az első lépéseket már megtették. „Az első szint zavara nagyobb valószínűséggel a fizetési hely, ahol a hagyományos tranzakciók, mint a pénzátutalások, hitel- és betéti kártyával való fizetés, az átutalások, deviza és online fizetések, nincs szükség a közvetítő, mint például az elszámolóház vagy a pénzügyi intézmény. Ezekben esetekben az ügylet történhet közvetlenül a vevő és az eladó közvetítő részvétele nélkül és az érvényesítés a tranzakció történne decentralizált módon vagy "elosztott főkönyvi.”

[Tweet_box tervezés = „default”] Az ötlet egy teljesen decentralizált pénzügyi rendszer még mindig úgy hangzik, mint egy utópia. Vagy talán már nem, hála a blockchain. [/ Tweet_box]

Mégis, nem ez a törés innováció által engedélyezett blockchain. A bank úgy véli, „a legnagyobb potenciális hatását nyilvános főkönyvi túlnyúlik a fizetési rendszert.”

„Tekintettel arra, hogy a többség a pénzügyi eszközök, mint például a kötvények, részvények, származékos és hitelek már elektronikus akkor lehet, hogy egyszer majd az egész rendszer helyébe egy decentralizált struktúrát.”

Bár a szurkolók száma még mindig kicsi, BBVA most ugyanabban blockchain-meghajtású hajó, mint más nagy nevek, mint a banki Deutsche Bank vagy a Barclays. Még a spanyol bank elismeri, hogy „a pénzügyi szektor, az intézmények lassan felismerni a potenciális blockchain technológia.” Azonban ez a csoport blockchain támogatói alkotják néhány nagy név van néhány jó oka - itt leírt BBVA - megítélése elfogadása Bitcoin alapvető technológiát.

Bizalom

„Az blockchain kínál rejlő bizalom szintje a felhasználó számára, így nincs szükség a közvetítőt és kockázatának mérséklésében emberi hiba.”

Biztonság

„Ebben a nyilvános főkönyvi, az adatok védve illetéktelen és felülvizsgálata, és az egyének nem helyettesítheti részei a blockchain, mint a költségek ezzel jelentős - hipotetikusan egyik kellene irányítani több mint a fele a»csomópontok«, hogy titokban módosítja a blockchain. Ez biztosítja, hogy ne dupla kiadások.”

Lehetséges

„Bár a Bitcoin maga kapott sok kritikát a blockchain technológia úgy gondolják, hogy nagy lehetőséget kínálnak, vonzza a figyelmet a kormányok, a vállalatok és a kockázati tőke gyors ütemben.” Szerint BBVA, a blockchain technológiát lehetne alkalmazni a különböző aspektusait a társadalom, a zeneipar a demokratikus szavazási folyamat. „A legtöbb esetben ezek a lehetőségek úgy gondolják, hogy a nagyobb biztonságot, sebességet és megbízhatóságot töredékéért costof hagyományos infrastruktúrák,” a banki követelések.

Hatékonyság

Más lehetőségek mellett, a BBVA említi okos szerződések és a „self-végrehajtó tulajdonságokkal tenné a szerződés»törhetetlen«.” A bank megy beszélni legutóbbi újítások „használ zsetonok tárolására és kereskedelmi eszközök, mint a részvények, kötvények, autók, házak és áruk. Ezek az úgynevezett»színes érmék«csatolja további információt az eszköz generál»okos tulajdon« vagy képes rögzíteni és lebonyolítását ezen eszközök segítségével „intelligens szerződések”, amely akkor lép életbe komplex algoritmusok segítségével osztott platformokon nélkül központi nyilvántartás, ezáltal növelve a hatékonyságot.”

Költségcsökkentés

„Több tucat nagy bank most jelentős összegeket fektetett pénz ebben a technológiában [blockchain]. A figyelmet valószínűleg annak az eredménye, hogy milyen zavaró ez a technológia, hogy a pénzügyi szektor, különösen, ha ez lehetővé teszi hatalmas egyszerűsítése banki folyamatok, és jelentősen csökkenti a költségeket. " BBVA hozzáteszi, hogy fogadjanak Bitcoin alapvető technológia „vezetne jelentős infrastrukturális megtakarítási bankok, lehetővé téve számukra, hogy megkerülje a fizetési networksthat gyakorta lassú, nehézkes és drága.”

Az okok vs kihívások

Annak ellenére, hogy hisz a potenciál a blockchain, BBVA is elismeri, hogy van néhány kihívások leküzdésére, mielőtt teljesen elhatározod, hogy a Bitcoin innovatív főkönyvi technológia.

"Annak a valószínűsége, decentralizált rendszer általánossá válik, nem nyilvánvaló, hogy kellett volna ugyanazt vagy magasabb szintű bizalom és védelmet, mint a jelenlegi. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a rendszer kell rendelkeznie, hatalmas mennyiségű számítógép teljesítménye és hatékonyan megbirkózni a hatalmas energiafelhasználás szükséges, hogy támogassa azt,”a bank azt mondja. Mielőtt rátérnénk a végrehajtás egy forradalmi „internet pénz”, a világnak szüksége van egy nagyobb és jobb „tárgyak internete”.

„A rendszer kellene rendelkeznie a hatalmas mennyiségű számítógép teljesítménye és hatékonyan megbirkózni a hatalmas energiafelhasználás szükséges támogatni.”

Rendelet is lehet egy probléma

Szerint a BBVA, „ez nem egyértelmű, hogy ez a rendszer a jogi és szabályozási problémák, valamint a nemzetbiztonsági ügyek, mint például a pénzmosás, csalás, adócsalás vagy a terrorizmus. Sőt, digitális valuták nem mentesül a potenciál összeomlik.”

Mégis, a spanyol bank - mint sokan mások - úgy véli, mindezek akadály lehet törni. „Javításokat és módosításokat a blockchain technológia pedig megoldják ezeket az akadályokat, és vezet a szélesebb körű elfogadását.” Ez azt jelenti, hogy nem az a kérdés, hogy hogyan tovább csinálni, de egy egyszerű kérdés, hogy mikor.

Kapcsolódó hírek


Post ICO

A LifeLock Lemon pénztárca beszerzése megszünteti a Bitcoin támogatás minden elvárását

Post ICO

Bill-splitting eszköz BillPin már működik a Bitcoin és a sörrel

Post ICO

Az amerikai pénzverde 38. igazgatója, a Raleigh-i Keynote-hoz

Post ICO

4 legnépszerűbb hozzászólás a BitcoinTalk-on

Post ICO

6 Potenciális Bitcoin üzleti lehetőségek

Post ICO

10 kevés ismert funkció rejtett Blockchain.info

Post ICO

Android-alapú Bitcoin pénztárcák a kriptográfiai hibák és biztonsági problémák után frissítve

Post ICO

5 módja a Bitcoin alacsony árának kihasználására

Post ICO

Az Amazon továbbra is tagadja a PayBase-t. GAW Bányászok részvétele

Post ICO

Az Australian Taxation Office késlelteti a döntést - továbbra is minimális TX-rekordot kíván

Post ICO

A Bitcoin alapítvány válaszolt Manchin levelére: Ha a Bitcoin nem virágzik az Egyesült Államokban, máshol virágzik

Post ICO

A Montreal bankja figyelmezteti a Cointrader-et a Bitcoin-ellenes fellépésről - nincs hatása eddig más vállalatokra