Segwit a Bitcoin Unlimited és a Bitcoin forkja ellen egyszerűen kifejtve | Hungarian.lamareschale.org

Segwit a Bitcoin Unlimited és a Bitcoin forkja ellen egyszerűen kifejtve

Segwit a Bitcoin Unlimited és a Bitcoin forkja ellen egyszerűen kifejtve

Van már egy csomó vita a Bitcoin közösség az utóbbi időben a dolgok, mint a „villa”, „segwit” és a „Bitcoin Unlimited”. Sokan nem értik, mi ez az egész, kb de ez létre a sok stressz miatt félrevezető vagy részleges információkat, amelyek elterjedését.

Ebben a bejegyzésben fogok célja, hogy tisztázza a bizonytalanság és így jobban lássa, mi folyik elsősorban kezdőknek és nem műszaki emberek. Remélhetőleg egyszer végigolvassa ezt a bejegyzést akkor tudni fogja, hogy mi folyik a Bitcoin közösség manapság, és képes lesz arra, hogy jobban felkészülhet az eltérő eredményeket.

Egy rövid nyilatkozatot, mielőtt elkezdem - Nem vagyok szakember, és van egy kis technikai háttér. Az információ hozok ma itt van, amit sikerült összegyűjteni után hét kutatás az interneten. Lehet néha túlságosan a technikai kérdéseket annak érdekében, hogy könnyen megmagyarázni őket.

Úgy vélem, már csak egy maroknyi ember, akik értik a problémát, és a technikai szempontok teljesen. Ha nem talál egy hibát ebben a bejegyzésben azt javasoljuk, hogy tudassa velem, a megjegyzés rovatba alább fogom nézni bele. Kezdjük…

Mi a fene az a villát?

A villa egy technikai szót használja dolgozó fejlesztők a nyílt forráskódú projektek. Ez gyakorlatilag azt jelenti a „szoftverfrissítés”. Minden alkalommal, amikor frissíti a program a telefon vagy a számítógép már villás a régebbi verzió.

Bitcoin bevezetett két villa szempontok:

1. Kemény villa

# 8211; A kötelező szoftverfrissítést, amely ellentétes a régebbi verziót. A program nem fog futni, ha nem frissíti. Egy példa lehet találni egy kritikus hibát, ami lehetővé teszi az emberek kihasználják a szoftver ezekhez mindenki köteles frissíteni a programot annak érdekében, hogy továbbra is használja.

Ha nem frissíti - nem tudja használni a programot. Továbbá, nincs mód, hogy fordított a kemény villát ha létre abban az esetben, néhány váratlan hibák vagy problémák jön. Ha ez a helyzet, akkor csak meg kell csinálni még egy kemény villa és visszatér a régi verzió. (forrás)

2. Lágy villa

# 8211; A szoftver frissítés, amely nem ütközik a meglévő szoftver, nem kötelező, és lehetővé teszi, hogy a hálózat alkalmazkodni tudjanak az új funkciók alkalmazása útközben. Míg lágy villa helyén még futtató számítógépek a régi program továbbra is képes használni a programot.

Egy idő után, amikor a legtöbb számítógépen fut a program már frissített az új szoftver a kemény villa végrehajtják a fennmaradó kisebbségi, ha szükséges. Ha a lágy villát nem működik, van hiba, vagy az emberek nem fogadják el - ez teljesen visszafordítható, és mehetsz vissza a régebbi verzió. (forrás)

A legtöbb program ma használt vezérli egyetlen egység. Tehát, ha azt szeretné, hogy „villa” a saját eredeti programot általuk kibocsátott egy frissítést formájában puha villát. Például, amikor az Apple kiad egy frissítést az iTunes -, akkor valószínűleg nem kell frissíteni, de ez tanácsolta, hogy nem. Miután egy bizonyos ideig azonban nem lesz képes, hogy továbbra is használni az iTunes, ha még nem frissítették.

Bitcoin másrészt a decentalized és nincs központi hatóságot. Ezért, ha van néhány vitatott kérdés, hogy szükség van egy frissítés, mint megbeszéljük hamarosan, az emberek azt állítják, hogy hogyan a frissítést kell elvégezni. Amíg Bitcoin felhasználó nem éri el széles konszenzus mi a helyes út, nincs frissítés (vagy villával) fog bekövetkezni.

Mi ez Blokkméret vita mindenki beszél?

Tranzakciók a Bitcoin hálózatának adunk a Blockchain keresztül blokkokat. Minden blokk rendelkezik véges számú tranzakció. Tegyük fel, hogy egy blokk lehet csak 1 MB (1,000,000 bytes) méretű, és a tranzakciók értéke átlagosan 500 byte, akkor átlagosan minden blokk lesz képes tartani ~ 2000 tranzakciókat.

Ez is létrehozhatunk egy kérdés, mivel blokkok jönnek létre átlagosan 10 percenként. Ez azt jelenti, hogy egy óra múlva lesz megerősíteni átlagosan 12.000 tranzakciókat. Ha összehasonlítjuk ezt a hitelkártya-társaságok, amelyek megerősítik 2000 másodpercenként, akkor érthető, hogy miért a Bitcoin hálózatának tekinthető lassú megerősítő.

Fontos megjegyezni azonban - hogy ha egy hitelkártya tranzakció megy keresztül még mindig 6 hónap, amelyben a tranzakció lehet fordítani, míg a Bitcoin, ha egy tranzakció megerősíti 6-szor (egy órát vesz igénybe átlagosan) az visszafordíthatatlan.

Függetlenül attól, hogy a Bitcoin kell feldolgozni több ügylet egy adott időn belül nem az a kérdés itt - mindenki azt akarja. A kérdés az, hogy hogyan megy róla. Két táborok alakultak ki ebben a kérdésben két különböző megoldások:

Camp A (aka Bitcoin Core)

# 8211; Meg akarja tartani a 1MB blokk méretet. Azt javasolják, hogy optimalizálja a kódot oly módon, hogy majd tranzakciók kisebb, és más különböző technikákat annak érdekében, hogy növelje a Bitcoin tranzakciók volumene használata révén puha villát.

A fő által javasolt megoldás ez a tábor a „szegregált Witness” vagy Segwit röviden. Ez egy frissítést, amely rögzíti a sok Bitcoin hibákat, valamint megnyitja a lehetőséget a jövőben skálázás villámlás (amit nem fogok belemenni ebben a bejegyzésben). Itt egy rövid videót tett arról Segwit egy ideje - de ez csak összpontosít csökkenti a tranzakció mérete, és nem sok más fontos kérdések Segwit megoldja:

Camp B (Bitcoin Korlátlan) - akar nagyobb blokkokat. Azt javasolják, hogy növeljék a blokk méretét határ amire szükség (kezdetben 2m), annak érdekében, hogy felgyorsítsák a visszaigazolásokat a hálózaton. Azonban, ha úgy dönt, hogy növelje a blokkok mérete több mint 1 MB akkor okoz kemény villa definíció (mivel változnak a Bitcoin szabályok).

Ez azt jelenti, hogy ha meg kell, hogy mindenki, aki szeretne továbbra is használni Bitcoin frissíteni a szoftvert -, és mint tudod mondani a számát „update-szükséges alkalmazásokat” van a telefonon -, hogy nem mindig történik meg.

Összegezve a dolgokat:

Segwit Előnyök

 • Javít egy fontos kérdés az úgynevezett Alakíthatóság hiba a Bitcoin protokoll
 • Zsugorodik tranzakciós méretet úgy, hogy az egyenlő amelynek 2-3mb blokk mérete
 • További biztonsági és a hatékonyság növelésének a Bitcoin protokoll
 • Kezdeményezi egy puha villa

Segwit Cons

 • Nem egy hosszú távú megoldás (esetleg szükség lesz nagyobb blokkok)

Bitcoin korlátlan Előnyök

 • Növeli a kapacitás Bitcoin tranzakciók
 • Hosszú távú megoldás - a blokk méretét alapvetően korlátlan

Bitcoin Korlátlan Cons

 • Szükség van egy kemény villát = visszafordíthatatlan
 • Helyez nagyobb kontroll kezébe bányászok (aki kap az dönt a blokk méretét)
 • Kis fejlesztőcsapat kétes múltja
 • Nem vizsgálták még

Annak ellenére, hogy megpróbálom a tényeket minél objektívebb előfordulhat, hogy úgy tűnik, mintha Segwit van fölényben. Majd foglalkozni, hogy személyesen a végén ez a post, de az időközben esetlegesen Bitcoin Unlimited szurkolók úgy érzik, hogy bármi, ami az itt leírtakon nem tükrözi a valóságot, kérjük, tudassa velem.

Azt is fontos megjegyezni, hogy ez a vita nem új, és már folyik a Bitcoin közösség csaknem a kezdetektől fogva. Még Satoshi említett, hogy az ő korábbi írások a Bitcointalk fórum 2010-ben.

Segwit képviseli a Bitcoin Core csapat

# 8211; A csapat, amely már felelős fenntartása és frissítése Bitcoin protokolljának kezdete óta. Ez a csapat áll, 25 főállású fejlesztő és több mint 100 szerkesztők, ez részben támogatta nevű cég Blockstream. Természetesen ez a csapat idővel megváltozott, és néhány korai fejlesztők is hagyta el a csapatot, mivel ezt a vitát, és egyéb kérdések (pl Mike Hearnand Gavin Andresen).

Bitcoin Korlátlan képviseli Roger Ver

Roger egy korai Bitcoin befektető és elhangzott, hogy mintegy 300.000 Bitcoin (ezt nem erősítették meg). Ő fektetett vállalatok, mint a Blockchain.info, Bitpay, Kraken és így tovább.

Mi lesz a közösség válasszon - Segwit vagy Bitcoin korlátlan?

Ez egy nagyon jó kérdés. Ez annyira jó, hogy nem tudjuk igazán válaszolni, mert a közösség ketté. Néhányan úgy vélik, hogy menjünk a Bitcoin Core Segwit (BTC) és mások Bitcoin Unlimited (BTU). De míg nem születik döntés Bitcoin blokk futnak ki a kapacitás és ma meg kell várni órát, és néha nappal a tranzakció kap megerősítést.

Egy másik „mellékhatása”, hogy a tranzakciós díjak egyre magasabbra és magasabbra, mivel az emberek hajlandóak többet fizetni, hogy megkapják a tranzakciók megerősítette gyorsabb. Ez okozza kevesebben, hogy fogadjanak el, vagy használja Bitcoin naponta, és ez valami, ami szükséges ahhoz, hogy a Bitcoin széles körben elterjedtek lesznek.

Annak ellenére, hogy a vita folyik évek óta, úgy tűnik, hogy az első alkalommal elértünk forráspontja. Bitcoin korlátlan tett szert jelentős támogatást és talán csak mondani, hogy „mi aktiváló Bitcoin Unlimited és megteremti a saját verzióját a Blockchain”, és ez az, amit mindenki fél (a rettegett villa).

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan és mikor ez a villa fog történni szeretnék először foglalkozni a különböző szereplők már a Bitcoin ökoszisztéma:

Miners

# 8211; Az emberek, akik működnek drága számítógépekre, amelyek megerősítik a Bitcoin tranzakciók. Nélkülük nincs tranzakció valaha behelyezhető Blockchain (azaz nem blokkolja lenne bányásznak). Ha megváltoztatja a Bitcoin protokoll a fejlesztők általában várni 95% -át a bányászok, hogy megállapodásra jussanak protokoll változásokat, és csak azután, hogy a módosítások életbe. Abban a pillanatban Segwit és Bitcoin korlátlan egyaránt távol, hogy mérföldkő.

Mint látható, a cikk írásakor 37,2% bányászok támogatják (aka jelző) Bitcoin korlátlan és 31,2% támogatják Segwit.

Ha ezek 37,2% támogató Bitcoin Unlimited hirtelen úgy dönt, hogy indul a bányászat Bitcoin korlátlan blokkok kemény villa következik be és két Blockchains most már elérhető - a Bitcoin Core blockchain (BTC), és a Bitcoin Unlimited blockchain (BTU).

Pénztárca, cserék és a teljes csomópont

# 8211; Bányászok csak érvényesítése tranzakciókat hálózati csomópont létrehozása. Amikor azt mondom, csomópontok, mármint futtató számítógépek teljesen független Bitcoin pénztárca, amelyek küldésére, fogadására és műsorszórási Bitcoin tranzakciók.

Ezek a csomópontok tartoznak Bitcoin pénztárca, cserék és az egyének, akik szeretnének önállóan ellenőrizni és sugározzák a Bitcoin nélkül támaszkodás egy 3rd party. Míg a bányászok megerősítik ügyletek csomópontok létrehozása tranzakciók - így senki sem élhet a másik nélkül.

18 Major cserék írtak alá documentstating hogy megjelölik Bitcoin Unlimited mint BTU és Bitcoin Core BTC vagy XBT ha egy villával történik. A két érme kerül külön kezelik, de azt hiszem, a legérdekesebb része az egyoldalas dokumentum a következő:

Azonban egyik alulírott lehet felsorolni BTU, ha nem tudjuk futtatni mindkét lánc függetlenül incidens nélkül. Következésképpen, ragaszkodunk ahhoz, hogy a Bitcoin Unlimited közösség (vagy bármely más konszenzus törés végrehajtás) épít erős kétirányú visszajátszás védelmet. Ennek elmulasztása hátráltatni fogja, hogy képesek vagyunk megőrizni BTU az ügyfelek számára, és vagy késedelem vagy egyenesen ellentétes a tőzsdei BTU.So ez adja Bitcoin Core legalább a technikai előnye kezdetben (I megvitatja a visszajátszás támadás, amelyet a fent idézett rövidesen).

Ma 82,84% -a hálózati csomópont a Bitcoin belső csomópontok ki ezek a csomópontok 71,11% -os támogatást Segwit. Másrészt csak 11,17% -át a csomópontok támogatják Bitcoin korlátlan.

Csomópontok maguk döntsék el, hogy milyen szoftver fut, függetlenül a bányászok. Tehát elméletileg lehetséges egy olyan helyzet, amikor a bányászok többsége elkezd bányászat Bitcoin Unlimited de a többség a csomópontok továbbra is használhatja BTC. Ha ez megtörténne, például egy csere (vagyis node) mely csak BTC nem fogad érméket létre az alternatív láncot.

Másrészt, ha egy nagy százaléka bányászok kiesnek a hálózat, a nehézség, hogy az enyém BTC drámaian növekedni fog, mint a sok bányász hirtelen eltűnt. Ez létre fog hozni még lassabb visszaigazolást idő és a magasabb díjakat, míg a bányászat nehézség beállítja.

Minden 2016-mondatokat, amelyek bányászott a protokoll szabályozza a nehézséget, hogy a blokk lesz bányásznak 10 percenként átlagosan. Ez azt jelenti, hogy idővel a hálózat visszatér a „normális” 10 perces blokk alkalommal, de hetekig vagy akár hónapokig is elérni ezt.

Összegezve a dolgokat - a jelenlegi status quo villával nagyon rossz Bitcoin és létrehoz egy csomó zavart.

Ha egy villával történik, mi fog történni:

Saját Bitcoin

Attól függően, hogy hol tart a Bitcoin háromból egy dolog történhet:

 1. Minden a Bitcoin lesz BTC csak
 2. Minden a Bitcoin lesz BTU csak
 3. Lesz megduplázódott az érmék és kap egy azonos mennyiségű BTC és BTU

Az ok, nem tudom biztosan megmondani, hogy mi fog történni az adott érme, mert attól függ, milyen pénztárca tartod őket. Ha Ön nem rendelkezik a titkos kulcsokat a pénztárcáját, és lehetővé teszi néhány egyéb tárca, hogy tartsa a kulcsot az Ön számára - alapvetően hagyta őket választani, mi fog történni a pénzeteket.

Például Coinbase nemrég announcedthat ők csak akkor fogja támogatni BTC kezdetben. Másrészt Breadwallet úgy nyilatkozott, hogy továbbra is csatlakozzon a lánc, hogy a legnépszerűbb körében bányászok. Nem fogja látni az egyensúlyt a kevésbé népszerű láncban, és a Bitcoin egyensúlyt, amint az a breadwallet alkalmazás nem fog változni. TREZOR bejelentette, hogy megmutatja mind BTC és BTU.

Minden tárca egy másik politika, ha azt szeretnénk, hogy győződjön meg arról, hogy mind a BTC és BTU rendelkezésre meg kell tartani a érmék egy helyi pénztárca, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék az privát kulcsokat. Én fog kidolgozni egy kicsit erről később.

Cserék hasonló pénztárca, abban az értelemben, hogy nem ellenőrzik a privát kulcsok - így talán a legjobb, hogy a pénzt a csere, ha nincs rá szükség a napi kereskedés.

Replay támadás

Egy említésre méltó dolog, bár nem megyek bele részletesen egy úgynevezett „válasz támadás”. Abban az esetben, egy villát nem fordul elő, és akkor kap mind a BTC és BTU egy hacker használhatja információkat az egyik a pénzeteket, hogy ellopja a másik.

Például - Van 4 Bitcoin, akkor tartsa őket a független pénztárca, a villa következik be, és most már 4 BTC és 4 BTU. Úgy dönt, hogy eladni BTC, de aztán rájössz, hogy a BTU is elment. Ez lehet az eredménye egy válasz támadás. A módja, hogy elkerüljék azt, hogy:

 1. Ellenőrizze, hogy a pénztárca használata végrehajtotta visszajátszás támadás ellenintézkedéseket
 2. Nem töltik Bitcoin amíg vissza nem igazolja pont # 1

Bitcoin ára

Feltételezve Bitcoin villák és kettéválik érmék, BTC és BTU, akkor az ár minden ilyen érmék valószínűleg érdemes sokkal kevesebb, mint a jelenlegi ár. Hogy honnan tudja, hogy megy? Senki se tudja. De elképzelhető, hogy éppen most megduplázódott az ellátási Bitcoin mindenkinek.

Az egyik feltételezés az, hogy egy csomó ember indul értékesítés az érméket, hogy nem támogatják, amely viszont meghajtó ára lefelé. Roger Ver például megállapodtak abban, hogy a tradeup 130K BTU az alapvető műszaki jellemzők egy névtelen Bitcointalk felhasználó.

Összefoglalva, senki sem tudja, mi az ára után lesz egy villa BTC vagy BTU, de úgy tűnik, hogy egy átfogó megállapodás, hogy az ár csökken jelentősen (legalább először).

Altcoins

Egy másik kérdés mindenki azt kérdezi, hogy mi fog történni, hogy az ár a Altcoins mint Ethereum, Dash vagy Monero ha egy villával bekövetkezik. Néhány ember úgy gondolja, hogy jobb, hogy a pénzt ki Bitcoin és egy altcoin, amely nem jelent mindez dráma és potenciális kockázatot.

Sajnálom, hogy csalódást kell okoznom, de nem hiszem, hogy tudok válaszolni erre a kérdésre. Az elmúlt néhány hétben altcoins már egyre sok tractionas a lehetőséget elválási Bitcoin tűnik realer, mint valaha, de ez nem jelenti azt, hogy továbbra is emelkedik, és hogy megfelelően értékeljék az adott pillanatban.

Aahhhhh vagyok zavarodva! Mi a teendő az én érméket?

Nem számít, ki támogatja (BTC vagy BTU) meg kell győződnie arról, hogy a pénzek egy önálló otthont pénztárca (az egyik, hogy ellenőrizzék a személyes kulcsokkal). Ilyen pénztárcák Electrumand Exodus.

Ha van egy jelentős mennyiségű Bitcoin használni TREZORor Ledgerfor maximális biztonságot. Így, ha egy villával nem történik, akkor mind a saját valuta, és nem kell, hogy megadja magát árfolyam- vagy pénztárca vágyakat.

Most, hogy a Bitcoin Itt biztonságban van lehetőség:

 1. Nem teszünk semmit - Ha úgy gondolja, hogy a villa nem fog történni, vagy hogy hosszú távon dolgok majd rendbe magukat a piaci erők akkor csak lovagolni ki a vihar. Miután a por leülepszik akkor még az összes érmét (feltételezve, hogy mozgatni őket, hogy egy önálló otthont pénztárca).
 2. Alakítsa át a Bitcoin be altcoins - Ha nem akar részt venni a dráma, de még mindig kell használni cryptocurrencies tudja átalakítani a Bitcoin a neves altcoin mint Ethereum, Moneroor litecoin.
 3. Eladjuk az összes bitcoin - Ha a gazdaságban mennyiségben Bitcoin hogy nem engedheti meg magának, hogy kockázatot minden áron talán az lenne a legjobb eladni mindet, és most nem veszek részt ebben. Miután a dráma vége akkor lesz képes vásárolni bitcoin újra. Azonban senki sem tudja igazán, amikor a dráma véget ér, vagy mi lesz az ára, ha ez megtörténik.

Személyesen fogok opció # 1. Ez az én saját véleményét, és ne vegye be, befektetési tanácsadás, kialakítsa saját véleményét a nevelés magad. Én így biztos, hogy minden Bitcoin ki a tárca, mint Coinbase sőt Blockchain.info (ami Roger Ver egyike a befektetők) és én tárolja őket több hardver tárca.

Nem hiszem, hogy egy villával fog történni, de ha lesz én csak tartsa be a két érmét, amíg nem látom, akik a piac dönt a győztes. Személyesen után néz óra viták és az olvasás számos cikket az ügyben vagyok javára Segwit.

Miért?

Mert nekem úgy tűnik, hogy a csapat már több tapasztalatuk, a megoldás kevésbé kockázatos és főleg azért, mert nem hiszem, meg kell oldani az ÖSSZES Bitcoin jövőbeli problémák abban a pillanatban. Bitcoin Unlimited arról, hogy ez egy hosszú távú megoldás azonban nem igazán tudom, mi lesz a Bitcoin még

Bitcoin még mindig a korai szakaszában. Meg kell, hogy lehetővé tegye, hogy nő, de nem dönt annak jövőbeni csak még. Látom, hogy nagyon hasonlít a Facebook, ahogy azt hagyjuk fejlődni, és nem szorítkozhat csak egy szociális hálózatot a diákok számára.

A csúnya oldalát a villa

Most, hogy tudjuk a technikai szempontok a villa, Segwit és Bitcoin Unlimited az ideje, hogy érinti a politikai szempontjait is. Az egész kérdés elég csúnya, és mindkét oldalát hordozzák a hibás véleményem.

A sötét oldala Bitcoin Core:

A Bitcoin közösségi tudás központ elsősorban annak subreddit (r / Bitcoin), valamint a Bitcointalk fórum. Mivel mindkét ilyen oldalak által működtetett moderátorok, akik nem értenek egyet a tömb méretének növekedése megoldás, de már sikerült mérséklődik szálak megtárgyal minden ilyen lehetőség.

Így láthatjuk bejegyzéseket és hozzászólásokat, amelyek rendszeresen el kell hagyni az állítás, hogy egy érme, amely nagyobb blokkok nem az „igazi” Bitcoin és figyelembe kell venni, mint egy altcoin. Mivel ezek a helyek nem tárgyalja altcoins utáni hagyni.

Ez feldühítette sok felhasználó (és magamnak), mivel nem járnia a cenzúra ellenállás Bitcoin képvisel. Tudsz

Kapcsolódó hírek


Post Dogecoin

10 ismert Bitcoin-ellenfelek válogatottja

Post Dogecoin

14 félelmetes Bitcoin induló

Post Dogecoin

10 legdrágább elem, amit Bitcoin-nal lehet megvásárolni

Post Dogecoin

19 Valódi helyek, ahol a Bitcoinokat töltheti

Post Dogecoin

8 Azok az orvosok, akik jobban érzik magukat a Bitcoins cserébe

Post Dogecoin

Sajtóközlemény: A Trucoin bejelentette partnerkapcsolatának megszüntetését az NCC-vel és a Presto Pénzügyi Tervekkel együtt olyan hivatalos bevezetésre, amely majdnem négyszerezi a régi partnerség amerikai államok lefedettségét

Post Dogecoin

8 Az elme fújja a bitcoint

Post Dogecoin

11 Történelmi Bitcoin pillanatok: a kriptokalencia történetének képi visszaszámlálása

Post Dogecoin

Bitcoin dollárral szemben az arany ellen - Itt van, miért nyeri a Bitcoin

Post Dogecoin

Top 13 Bitcoin csaptelep

Post Dogecoin

6 Olyan helyek, ahol autókat lehet vásárolni Bitcoin segítségével

Post Dogecoin

7 + 1 Jelentős, nem nyereséges, amelyek elfogadják a Bitcoint