Hogyan működik a Bitcoin | Hungarian.lamareschale.org

Hogyan működik a Bitcoin

Hogyan működik a Bitcoin

Megjegyzés: akkor inkább a videók helyett olvasó egy csomó szöveget? Akkor nézd meg a Top Five képek, amelyek elmagyarázzák Bitcoin (gyors), vagy még több részletet, a legjobb technikai videóinkat hogyan Bitcoin Works.

Az út Bitcoin működik az, ami megkülönbözteti a többi fizetési rendszerek és valuta esetében. Bitcoin szoftver, amely nyomon követi és ellenőrzi tranzakciók nyilvános főkönyvi egy peer-to-peer hálózat. Műveletek és társított adatok Bitcoin decentralizált, ami azt jelenti, nem végeztek, vagy tárolni egyetlen helyen. Ehelyett a Bitcoin hálózata számítógépek szerte a világon, hogy automatikusan tárolja és relé Bitcoin adatok egymással. A számítógépek tulajdonosai önként dönt, hogy használja, és futtassa a Bitcoin szoftvert. Bárki használhatja, és fuss Bitcoin szoftvert.

A decentralizáció egyik legfontosabb jellemzője, hogy teszi a Bitcoin kivételes: rendkívül nehéz, ha egyetlen személy vagy hatóság ellenőrzésére Bitcoin.

Tl; dr; Senki sem ellenőrzi Bitcoin. Fut emberek számítógépek szerte a világon.

Amennyiben bitcoin létezik

A Bitcoin teljesen digitális és nem fizikai jelenlét. És a Bitcoin nem léteznek az egyes fájlokat számítógépen sem. Például, ha nem lehet letölteni a Bitcoin. Ehelyett a Bitcoin képviseli bejegyzés nyilvános főkönyvi úgynevezett blockchain.

A blockchain az alapvető alapadatok Bitcoin: az adatbázis minden Bitcoin tranzakciós valaha készült. Számítógépek a Bitcoin hálózatának rekord tranzakciók blockchain idővel, és közvetíteni azokat más számítógépekre. Az összegeket a tranzakciós összegek mi határozza meg az egyensúlyt a minden Bitcoin felhasználó.

Bitcoin fizikailag nem támasztják alá az arany, dollár, kagylók, vagy bombák.

Tl; dr; Bitcoin csak bejegyzéseket egy nagy könyvbe. Mindenki a hálózat egy példányát a nyilvántartásba, és ez az úgynevezett blockchain.

Hogyan saját bitcoin

Ahhoz, hogy valaki egy Bitcoin egyensúly nullánál nagyobb, akkor kell, hogy legyen a címzettnek legalább egy tranzakciót tárolt blockchain. Minden címzettjét tranzakció egyedi azonosító Bitcoin címet. A címek képviseli egy csoport a betűk és számok, 27-34 karakter hosszú, amely a következőképpen néz ki:

12pL6SzSBbFoQLXqhGyu5gkB7p1qoqHkDf

Annak érdekében, hogy a saját bitcoin, amire szükség van legalább egy Bitcoin címet.

Tl; dr, Emberek és küldje bitcoinokat címekre (csakúgy, mint az e-mail). Ők egy csomó véletlen betűket és számokat.

Amennyiben Bitcoin-címek jönnek

Bitcoin-címek véletlenszerűen generált a Bitcoin szoftver fut a számítógépen. Sem a Bitcoin hálózatának vagy bármely más személy vagy párt érintkezésbe, vagy részt vesz létre egy új Bitcoin címet. A folyamat teljesen privát.

Bitcoin-címek szabadon dönthetnek. Nincs korlátozva, hogy hány Bitcoin címeket lehet. Ezek nem kötődnek egy a személyazonosságát, és ha nem, nem kell, hogy egy felhasználói nevet, e-mail címet vagy telefonszámot, hogy egy Bitcoin címet.

De van még egy Bitcoin címet, mint ez a csoport a betűk és számok. A Bitcoin-cím valójában származik két nagyon nagy véletlenszerűen generált szám: saját keyand egy nyilvános kulcsot. Minden Bitcoin foglalkozni létrehoz egy saját kulcs véletlenszerűen generált a Bitcoin szoftvert a számítógép vagy eszköz. Aztán egy matematikai eljárás létrehozásához használt nyilvános kulcsot a privát kulcs. Együttesen ezek két adat alkotnak kriptográfiai kulcspárt. A Bitcoin-cím egy egyszerűsített ábrázolása, amely nyilvános kulcs.

Nyugodtan ossza meg Bitcoin címét másokkal, ha azt szeretné, hogy elküldjük Önnek bitcoin. De ez privát kulcs mindig titokban kell tartani. A használt bizonyítani, hogy tulajdonjoga a nyilvános kulcs kriptográfiai nevezett folyamat a digitális aláírást. Bárki, aki hozzáfér a privát kulcs költeni Bitcoin társított nyilvános kulcsot és Bitcoin címet. Minden nyilvános és titkos kulcsokat Ön által generált tárolja a számítógép egy speciális fájl úgynevezett Bitcoin pénztárca.

A privát kulcs az egyetlen dolog, hogy lehet használni, hogy kiad és bizonyítani tulajdonjogát bitcoin tartozó kapcsolódó Bitcoin címet. Ha a magánkulcs elveszik az összes bitcoin szerepel tartozó Bitcoin cím nem fordítható. Hasonlóképpen, ha a privát kulcs ellopják, a tolvaj is birtokba venni az összes bitcoin tartozó címre elküldi őket a saját címét.

Ha azt szeretnénk, hogy valaki küld önnek bitcoin, ha adsz nekik egy Bitcoin foglalkozni Ön által létrehozott, és elküld egy új tranzakció elnevezési címük a feladó és a címét, a kedvezményezett.

Tl; dr, A Bitcoin-címet (aka nyilvános kulcs) származik egy privát kulcsot és ők kifejezetten kapcsolódnak egymáshoz matek. A privát kulcsot használjuk tölteni bitcoin.

Hogy a blockchain munkák

Minden számítógép, amely részt vesz a Bitcoin hálózatának (a teljes node) tárolja és fenntart egy példányt a blockchain. Amikor egy felhasználó elkölti bitcoin, közvetítenek a tranzakció a hálózathoz, és más csomópontok (úgynevezett bányászok) összegyűjti, ellenőrzi, és mentse az új tranzakciók blockchain. Ezek az új frissítések az blockchain csoportosítják és tárolni, mint egy darab ismert adat blokként. Az új blokk bejelentette, hogy a hálózat többi része, így az összes többi csomópont frissíthetik másolata blockchain a legújabb blokk ügyletek.

Minden blokk a blockchain sorrendben vannak tárolva a legrégebbi a legújabb. Csak új blokkok adunk a blockchain, és a meglévő blokkok nem lehet módosítani. Ez érvényesül kriptográfiai hash: minden új blokkok tartalmaznia kell egy hash értéket, ami számított az utolsó blokk a blockchain. A hash érték referenciák és azt bizonyítja, hogy az új blokk létezik után azonnal előzetes blokk. Bármely módosításával előzetes blokk lenne kiszámíthatatlanul módosítja a hivatkozás hashértékek minden további blokkokat. Ez a technika fenntartja a sorrendben a blockchain és megakadályozza a károsodást a meglévő blokkok.

De hogyan működik a teljes hálózaton a szinkronizálás, és megállapodnak, hogy mely ügyleteket hozzá kell adni a blockchain?

Mi akadályozza tisztességtelen felhasználókat, hogy új bitcoin ki „semmiből”?

Vagy kiadások bitcoin többször, vagy akár a Bitcoin nem a saját?

Bitcoin megoldja ezeket a problémákat a nyilvános kulcsú titkosítás egy koncepciót az úgynevezett proof-of-munka.

Tl; dr; tranzakciók blockchain tárolják darabokban úgynevezett blokkokat. Minden egyes blokk kapcsolódik össze, annak érdekében, használva titkosítás.

Miért mások nem költeni a bitcoin

Mint már említettük, minden Bitcoin-cím a nyilvános kulcs része egy kriptográfiai kulcspár. A másik része a kulcspár privát kulcs amit arra használunk, hogy bizonyítani tulajdonjogát bitcoin.

Amikor bitcoinokat költenek el, akkor a tranzakció digitálisan aláírja a küldő segítségével a privát kulcs. A digitális aláírás bizonyítja a feladó, az összeget, és a kedvezményezett a tranzakciót. Bárki más a Bitcoin hálózat titkosított aláírás ellenőrzéséhez a küldő nyilvános kulcsával.

A tranzakció aláírása nem hamisítható vagy hamisított, mivel minden aláírás eltér alapján a privát kulcsot, és a részleteket a tranzakció. Ugyanez igaz a tranzakció részleteiről - változás a tranzakciós összeg, a küldő címét, vagy a címzett címét érvényteleníti az aláírást.

Csak a privát kulcsot társított Bitcoin címet hozhat létre érvényes digitális aláírással az adott Bitcoin címet.

Ha egy tranzakció nem rendelkezik érvényes, ellenőrizhető aláírást, azt a gép figyelmen kívül hagyja a csomópontok a Bitcoin hálózatának. Ha egy új blokkot tartalmaz minden olyan tevékenység, amely nem rendelkezik érvényes aláírással, vagy ügylet, amely megkísérli, hogy többet költ, mint a küldő tulajdonosa, akkor az egész blokk elutasították, és figyelmen kívül hagyja. Ily módon, a hamis tranzakciók nem írható jóvá, illetve hozzáadjuk a blockchain.

Tl; dr; Bitcoin csak fordított a tulajdonos privát kulcs, mert minden tranzakció digitális aláírással kell a megfelelő privát kulcsot.

Miért bitcoin nem lehet önkényesen „tett a semmiből”

Minden bitcoin léteznek bejegyzéseket a blockchain főkönyvi. Ezek a bejegyzések meghatározzák tranzakciókat a feladója a címzettnek. Minden feladó kell előzetes címzett létező tranzakciót. Más szóval, annak érdekében, hogy tölteni bitcoin, akkor kaptak bitcoin és a tranzakció történelem legyen ellenőrizhető bárki. Ez a szabály érvényesül minden hálózati csomópont minden tranzakciót a digitális aláírások fenti módszer.

Bitcoin csak akkor létezhet, és a tulajdonosa, mint az eredménye a tranzakciót.

Az egyetlen kivétel a feladó / címzett szabály tranzakciók, amelyek meghatározzák az újonnan létrehozott bitcoin: az ilyen ügyletek a címzettnek, de nem a feladó. Ezek eredménye egy folyamat, az úgynevezett bányászat, amely lényegében létrehozza bitcoin „semmiből”.

A folyamat azonban nem önkényes. Az új bitcoin vannak jutalmakat számítási munkát végzett a felhasználók az úgynevezett bányászok. A munka és jutalmazzák a Bitcoin vannak kitéve szigorú szabályok által meghatározott Bitcoin szoftver, beleértve a korlátozása száma bitcoin hogy van, és valaha is létrehozható.

Tl; dr, a Bitcoin nem lehet hamis, mert bárki nyomon követheti a történelem bármely Bitcoin eredetének, és bitcoin csak akkor jöhet létre a bányászat, amely megköveteli a sok munka a számítógép.

Hogyan jönnek létre bitcoin

Bitcoin jön létre a folyamatot nevezzük bányászat. A bányászat a kompetitív használatával számítási teljesítményt kiszámításához számos esik egy bizonyos tartományon belül. Az érvényes szám tartomány időszakonként be kell állítani a Bitcoin hálózatának, hogy ez többé-kevésbé nehéz megtalálni a megoldást; a cél arány 1 oldatot 10 percenként. A megoldás a szám önmagában kell titkosítva számított és ellenőrizhető alapján a legújabb ügyletek sorozata, és az utolsó blokk a blockchain. Ez teszi a lehetséges megoldásokat, hogy minden verseny más és kiszámíthatatlan.

Az első bányász, hogy felfedezzék a szám, amely megfelel a kritériumoknak jutalma egy meghatározott mennyiségű új bitcoin (jelenleg 25 bitcoin), valamint bármely legutóbbi tranzakciós díjakat, hogy fizettek mások küldő Bitcoin a hálózaton. A verseny ezután megismétli a felfedezés, egy új számot.

A szabályok a Bitcoin szoftver időről időre módosítsa a nehézséget a versenyeken, hogy átlagosan 6 versenyek megoldani óránként. Ez azzal a következménnyel jár, hogy korlátozza, hogy milyen gyakran és milyen könnyen bitcoin lehet létrehozni: a több számítógép, hogy az enyém bitcoin, annál nehezebbé válik, hogy megnyerjük a versenyt, és jutalmazzuk új bitcoin.

Továbbá, az összegeket a bitcoin létre egy verseny a felére csökken minden 210.000 versenyeken. Ez becslések szerint ez az összeg a felére csökken 12,5 bitcoin által a 2016. Évre, valamint a 2140, az összeg megy nulla, és nem az új bitcoin valaha is újra létrejön. Így létrehozása bitcoin korlátozott idővel, a maximális bitcoin hogy valaha is léteznek korlátozva 21 millió.

Míg a bányászat, hogy az új bitcoin jönnek létre, és elsődleges célja a feldolgozás új tranzakciók hozzátéve, hogy a blockchain. Építőipari alapvető biztosításában és szinkronizálja az blockchain az egész hálózatot, és az újonnan létrehozott bitcoinokat lényegében jutalmazza azokat végző emberek a bányászati ​​folyamat.

Tl; dr;
 • Bitcoin bányászat egy versenyt, hogy megtalálja egy véletlen számot, amely megfelel a szigorú feltételrendszer.

  Ön jutalmat kap az új bitcoin, ha megnyeri a versenyt. Így az összes bitcoin jönnek létre.

  A jutalom összege lesz felére csökken minden pár év, és ott mindig csak 21 millió teljes bitcoin vert.

  Építőipari nem csak létrehozza bitcoin, hanem biztosítja a blockchain.

Hogy a blockchain van rögzítve és szinkronizálható a bányászat

Digitális signaturescan ellenőrizze az összegek és küldők ügyletek, de nem akadályozza a konfliktusok az új ügyletek, amelyek megpróbálják tölteni ugyanazt a bitcoin. Például egy felhasználó sugározni két különböző érvényes tranzakciókat, hogy költeni ugyanazt a Bitcoin, a különböző hálózati csomópont. Ez a két tranzakció összeférhetetlenséget a hálózaton: milyen ügylet kell fogadni az blockchain, és amelyeket el kell utasítani?

Ez az úgynevezett kettős tölteni, és Bitcoin megoldja ezt a problémát módszerrel úgynevezett proof-of-munka.

Ha egy bányász megoldja a versenyt (más néven megoldani egy blokk), tesznek közzé az eredményt, amely tartalmazza az összes legutóbbi érvényes tranzakciók ők már összegyűjtöttük a hálózat egy új blokkot a blockchain. Ez a blokk sugározzák a hálózat egészében, és más csomópontok fogadni és ellenőrizze:

 • A megoldás, hogy a bányászati ​​verseny érvényes (proof-of-work).
 • Hogy az összes tranzakció blokkon belül érvényes, amely a meglévő blockchain.

Bár a szám, amely megoldja a blokk nehéz eredetileg számítani, ha már ismert, hogy nagyon mások könnyen ellenőrizheti, hogy ez valóban egy helyes megoldás. Ez az alapvető koncepció mögött proof-of-munka: a megoldás a probléma, akinek nehézséget ismert, és maga a megoldás könnyen bizonyítható bárki helyesnek.

Építőipari hogyan Bitcoin védi tranzakció előzményeit (a blockchain) egymásnak ellentmondó változatok. Munkát kell végezni az új blokkokat, és a tranzakciók tartalmaznak, hogy fogadják be a blockchain más hálózati csomópont. Megköveteli, hogy a munka már bizonyíthatóan megtörtént, megítélésünk szerint alkalmas felvétele a blockchain. Ez a mechanizmus az, ami tartja hálózati csomópont egyetértésben arról, hogy mely ügyleteket ténylegesen bekövetkezett.

Amikor egy blokk megoldódott, minden ügylet szerepel, hogy a blokkban látható a hálózaton, hogy 1 megerősítést. Minden alkalommal, amikor egy új blokkot sikerült megoldani, a több megerősítések ügyletek már létező blockchain növelésre 1.

Alkalmanként két különböző bányászok fogja megoldani a blokk egyidejűleg. Ez okozhat egy forkin a blockchain: mind bányászok sugárzott saját blokk, és néhány csomópont elfogadja egy blokk, míg a többi csomópont fogadja a másik blokk. Ebben az esetben a hálózati csomópont nyomon követheti mindkét változata a blockchain. Bányászok továbbra is az enyém egy új blokkot a blockchain az általuk választott. Végül egy új blokkot megoldott, és hozzáadjuk egy ilyen blockchains, ami hosszabb, mint a többi blockchain. A hálózat és a bányászok, majd elhagyják a rövidebb blockchain a hosszabb blockchain, és a legújabb tranzakciók benne voltak a rövidebb blockchain maradnak meg nem erősített, míg hozzá egy új blokkot.

Ebben az esetben több blockchains, csomópontok a Bitcoin hálózatának úgy a leghosszabb blockchain hogy az igaz és érvényes. Általánosan elfogadott, hogy ha egy ügylet hat blokk mélyen a blockchain (tudom elér 6 megerősítéssel), akkor visszavonhatatlanul megerősíti és tartósan létezik a blockchain. Ez számításigényes valószínűtlen, hogy egy hosszabb blockchain létezhet anélkül, beleértve azokat a tranzakciókat.

Tl; dr;
 • Nyerő bányászati ​​verseny megköveteli sok munka, de könnyen vizsgálható bárki más a hálózaton (proof-of-munka fogalmát).

  Minden alkalommal, amikor egy bányász nyer egy versenyt, egy sor új ügyletek (úgynevezett blokk) adunk a blockchain.

  Mindenki a hálózat jöhet egy konszenzus, amely blokkolja hozzá kell adni a blockchain mert bizonyítható kemény munkára van szükség, hogy új blokkok.

  6 új blokkok (vagy megerősítéssel) értetődik, hogy a tranzakció visszafordíthatatlan.

Referenciák és további olvasás

 • Az eredeti Bitcoin whitepaper- Satoshi Nakamoto
 • Hogyan Bitcoin működik? - bitcoin.org
 • Bitcoin fejlesztői útmutató
 • Bitcoin alapjai, hogyan Bitcoin munkák, Bitcoin GYK a Bitcoin wiki
 • Hogy a Bitcoin protokoll ténylegesen works- Michael Nielsen
 • Mi is pontosan az Mining? - Bitcoin StackExchange
 • Mit bitcoin "megerősítések"? - Bitcoin StackExchange

Bitcoin Videó gyorstalpaló

Tudd több mint 99% -át a lakosság mintegy Bitcoin. Egy e-mailt a 7 napon keresztül, rövid és oktatási (garantált). 

Kapcsolódó hírek


Post Bitcoin

Nyereséges Bitcoin Cloud Bányászat: Bitcoin bányászat a zűrzavar nélkül

Post Bitcoin

A Bitcoin tárcájának biztonsági mentése (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Nyerjen jegyet az Inside Bitcoins New Yorkba (2015. április 27.)

Post Bitcoin

IRS címkék: Bitcoin egy ingatlan NEM pénznemben

Post Bitcoin

Japán tartózkodni a rendelettől, a bitcoin árat érintő következmények

Post Bitcoin

Selyemút aukció és a Bitcoin ár hatása

Post Bitcoin

A Bitcoin jogi? Bitcoin jogállása országonként

Post Bitcoin

5000 tajvani áruház eladja a Bitcoint, a Coinbase követi az ügyfelek vásárlásait és így tovább

Post Bitcoin

Overttock a Bitcoin profitjának 3% -át a Bitcoin tudatosság előmozdítására

Post Bitcoin

Bitcoin Block Size Economics és Gavin Andressen

Post Bitcoin

A Washington Post Wonkblog Bitcoin támadás tele van hibákkal

Post Bitcoin

Mi az a Segwit? (Különálló tanú)