Bitcoin Whiteboard kedd - Mi a Bitcoin bányászat? | Hungarian.lamareschale.org

Bitcoin Whiteboard kedd - Mi a Bitcoin bányászat?

Bitcoin Whiteboard kedd - Mi a Bitcoin bányászat?

Pár héttel megyünk, hogy küldjön egy vadi új videó, mint ez, ami megmagyarázza néhány alapvető fogalmak köré Bitcoin. Így meg lehet tanulni Bitcoin magát, vagy továbbítja ezeket a videókat, barátok vagy családtagok, akik kérdéseket.

És a mai téma: Bitcoin Mining. Ön hallott, hogy a Bitcoin vannak „generált” segítségével nagyon erős számítógépek megoldása nagyon bonyolult matematikai egyenletek. Ön is hallott már, hogy a Bitcoin számítógépek hálózata, amelyek fenntartják a „Blockchain”. Ma megyünk beszélni minden erről, és így tovább. Szokás szerint fogom tartani, hogy egyszerű és egyértelmű.

A Bitcoin Blockchain az állami főkönyvi ami olyan, mint „a történelem könyv Bitcoin tranzakciók”. Minden Bitcoin tranzakciós valaha készült, mivel Bitcoin jött létre le van írva, és dokumentálja azt.

Ez a történet nagyon fontos - hiszen ez azt mutatja, hogy pontosan hány Bitcoin minden „Bitcoin számla” vagy cím tulajdonosa. Bízva ez az, ami a főkönyvi Bitcoin munkát. Ne feledd, hogy a Bitcoin nem egy központi hatóságot, amely jóváhagyja a jelen történelmi könyv, ami azt jelenti, hogy bárki írhat rá.

Tehát hogyan tud egy megbízható történelmi könyv, hogy bárki írhat, és senki nem hagyja jóvá? Ez oda vezethet, hogy sok különböző változatai ezt a könyvet, és nem tudtuk, hogy melyik a helyes.

Talán meg kell valamilyen szavazási rendszer, hogy győződjön meg arról, mi is mind egyetértenek a „jobb” változata a történelem könyvet, és győződjön meg róla, hogy rossz ember nem tud eredményt okoz zavart. De szavazási rendszerek szükségszerűen azonosítható és központosított - ott kell lennie egy központi hatóságot, amely azonosító és meghatározza, aki a szavazati jogot. Ez nem lehet a helyzet, mert Bitcoin a pontot eltávolítja a központi hatóság.

Tehát ez a választási rendszer lehetővé kell tennie, hogy bárki részt venni, de még mindig elriasztani bűnözők és más gonosztevőket.

Ehhez Bitcoin bányászat alkalmazunk. Dióhéjban, a Bitcoin protokoll támogatások új Bitcoin valahányszor valaki új oldal, az ügyletek a történelem könyv - más néven hozzá egy blokkot a Blockchain. Azonban azt kívánja, hogy fektessenek számítási teljesítményt kell ezt csinálni. Várj, mi? Mit jelent a „számítási teljesítményt”, és miért van rá szükség?

Van egy matematikai módon bizonyítani, hogy elvetted az adatok, mint egy oldalt egy történelem könyvet, és futott néhány számítást rajta. Ez bizonyítható számítási teljesítményt költség időt és a villamos energia - vagyis a pénz. A protokoll szerint, ha két, egymásnak ellentmondó változata a Blockchain, az egyik a legnagyobb számítási teljesítmény „nyer”.

Ahhoz, hogy ez egy másik módja, a szabályok, mint ez: ez Önnek pénzt, hogy írjon egy új oldalt a történelem könyvet. Ha mindenki egyetért, hogy add meg az oldalt a történelem könyvet, akkor kap pénzt a munkájáért. De ha nem értenek egyet, hogy adjunk az oldalt, akkor csak elvesztegetett pénzt, hogy írja meg. Ez biztosítja, hogy mindenki ezt írom történelem könyv megpróbál nagyon nehéz megegyezni egymással annak érdekében, hogy ne pazarolja a pénzt, és megtartja a bűnözők el, mert ez egyszerűen túl drága, hogy írjon ki hamis változatainak hogy lesz kidobják egyébként. Lényegében ez Bitcoin bányászat.

Ez tűnhet, mint egy furcsa módja annak, hogy megoldja a problémát, de valójában ez teszi sok értelme. Miners kell befektetni pénzt bányászat egyfajta biztosíték, és a pénzt vissza a Bitcoin, ha a bányászati ​​jó volt a hálózat. Mivel bányászok fizetik újonnan kibocsátott bitcoin, ez egyfajta költség, amely minden Bitcoin birtokosai fizetnek formájában infláció annak érdekében, hogy a hálózat és ellenőrizze, hogy a történelem könyvet pontos. Ez a modell megoldja két problémát: ez decentralizálja a bizalmat a főkönyvi, hogy nem kell egy központi hatóságot, és azt is lehetővé teszi a protokoll meglehetősen létrehozására és terjesztésére a bitcoin, hogy szükség van, ahelyett, hogy mindet megy a feltaláló.

Az egyik alapvető bérlők Bitcoin az, hogy a pénzérmék jönnek létre. Ismét nem jönnek létre egyszerre a feltaláló -, hogy igazságtalan lenne. Inkább létrehozott lassan idővel fordítani mindazoknak, akik részt vesznek feidolgozőblokk tranzakciók és hozzátéve, hogy a Blockchain. A sebesség és a határa érmék létrehozott egyértelműen meghatározzák előre: 50 érmét blokk ügyletek adunk a blockchain (ami körülbelül 10 perc alatt).
Ez a szám csökken a felére az egyes 210,000 blokk (nagyjából 4 év), összesen limit 21 millió érme. Ez mind nagyon önkényes, maga a szám nem számít sokat, amíg azok előre megállapodtak, és szinten a játéktér mindenki számára. Fontos, hogy a számítások szerint a bányászok nem kerülnek önbeálló, hogy fenntartsák ezt mértéke egy blokk után tíz perccel, nem számít, hány bányász van.

Meg lehet bocsátani azt gondolni, hogy a bányászok minden hatalom ellenőrzése Bitcoin mert írni a történelem, de az igazság az, sokkal árnyaltabb. A valóságban minden alkalommal, amikor használja a Bitcoin pénztárca olvasod az egész Blockchain és ellenőrzése az összes információt, beleértve a titkosításhoz, számítási teljesítményt és ez nagyon fontos, az új bitcoin.

Akkor miért nem olvasol a történelem könyv tartani bányászok tisztességes? Nos, ha valami nem helyénvaló vagy törvénytelen akkor dobd ki, és talál egy változata a Blockchain nem követi a szabályokat. Ez katasztrofális lenne a bányászok, mert kerül nekik egy csomó pénzt, hogy írjon e változat. Ez valóban meg tudja magyarázni, hogy miért bányászok szabályokat követi: ez tényleg könnyen egyszerűen törölje a kemény munka mellett egy bányász, aki nem szakította meg a szabályokat. Ezeket a szabályokat az úgynevezett „A jegyzőkönyv”, és úgy működnek, mert az emberek egyetértenek velük, majd ellenőrizze őket.

És így a fékek és ellensúlyok rendszerének úgynevezett Bitcoin. Természetesen a további megnézi ezeket a dolgokat az árnyaltabb és összetettebb a rendszer lesz. Ha érdekel több az elmélet és a potenciális probléma ezzel a rendszerrel, bőven van olvasni.

És a nagy kérdés, hogy sokan kíváncsiak: kéne bányászat Bitcoin?

Hadd gyorsan az egyszerű, rövid választ az útból: valószínűleg nem kell bányászat bitcoin. Ez egyáltalán nem „ingyen pénz”, vagy bármilyen formában garantált nyereséget. De ha még mindig kíváncsi, vessünk egy pillantást a bányászok.

Bányász egy számítógépes valamilyen fut a bányászati ​​algoritmus és végzi a tényleges kitermelés, de az a személy, aki rendelkezik a számítógép is hívják bányász. Ha meghallja a szót bányász azt jelentheti, a számítógép vagy az a személy, vagy mindkettő a szövegkörnyezettől függően.

Tehát mit jelent egy bányász csinálni? Nos, a bányászok, hogy a tranzakciók, amelyek nem dolgoztak még, és össze őket egy mondatban -, hogy az új oldal bővítjük a történelem könyvet. Emlékezz mondtuk igényel számítási teljesítményt? A bányász kell futtatni néhány számítást ezt a blokkot, és ezeket a számításokat nehézséget okoz, hogy időt vesz igénybe. Ez a nehézség önbeálló, hogy blokkot kitölteni, ha minden tíz percet átlagban, de ez meglehetősen véletlenszerű.

És mi történik, egyfajta lottó, ahol minden a bányászok igyekeznek befejezni ezeket a számításokat, amíg egyikük sikerül. Az egyik, hogy sikerül megkapja a „jutalom” új érmék nyújtott a protokollt. Minden alkalommal, amikor egy blokk ügyletek befejeződött, és hozzáadjuk a lánc minden bányászok kezdeni dolgozni a következő blokk. Természetesen a gyorsabb a számítógép, annál valószínűbb, hogy megoldja a számításokat először. De ne feledd, csak akkor kap valamilyen véges mennyiségű Bitcoin blokkonként ezért nem érdemes a számítógépeknek a világot, csak hogy megoldja ezt az algoritmust.

Összefoglalva, a Bitcoin protokoll fizet az embereket, hogy fektessenek számítási teljesítményt a Blockchain, de ígéri, nem termel nyereséget. A bányászat nulla összegű játék, ami azt jelenti, hogy minden személy, aki egy profit van olyan személy, aki veszteséget - az árfolyam-nyereség és veszteség ellenére. És így, mert ez a zéró összegű játék, ha figyelembe egyre bányász és vásárlás bányászati ​​berendezések, meg kell, hogy jobb, mint a verseny, és hogy igényel sok kutatás és a források.

Vissza a nap, amikor a Bitcoin gyakorlatilag ismeretlenek voltak olyan kevesen bányászok, hogy a nehézség volt elég alacsony ahhoz, hogy ez a pár ember talál egy blokk után tízpercenként átlagosan. És így, hogy használják a laptopok és asztali számítógépek kibányászni a bitcoin. Senki sem tette ezt, mert versenyképes Bitcoin értéktelenek voltak akkoriban. Ugyanakkor, mivel az árfolyam a Bitcoin emelkedni kezdett, mások rájöttek, hogy az enyém a Bitcoin, és eladni őket a profit. Több bányászok csatlakozott a párt és a nehéz beállítani magát, és megnehezítette, hogy megtalálja blokkokat. Tehát ahogy a Bitcoin hálózatának szerzett több bányászati ​​teljesítmény, a nehézség egyre erősebb, és az átlagos idő 10 perc között találni blokkok maradt.

Minden blokk jutalom most többet ér, és többen voltak versenyben. Tehát, mint egy bányász, akkor találja magát találni egyre kevesebb blokkok, de minden blokk többet ér, és így tovább. Tehát ahelyett, hogy egy állandó üzleti ahol kapnánk fizetett egy kicsit, naponta egyszer, bányászok játszott egyfajta lottó, ahol ezek fizetnek sokat egyszer kaptak szerencsés, hogy talál egy blokk.

Üzleti értő emberek egyre inkább előnyben részesítik a betevő felett sorsjegyet, és így jött az ötlet: a bányászat medencék. Egy csoport bányászok szövetkeztek, hogy megtalálja blokkokat, és amikor egyikük talált egy blokk, akkor osszuk el a jutalom mindenki a bányászati ​​medencében. Ők ténylegesen kap ugyanaz eredmény, de ez sokkal kevésbé egyenletes és véletlenszerű.

Ugyanakkor az emberek rájöttek, hogy a gyorsabb számítógépek lenne többet termelnek, mint a Bitcoin lassabb számítógépek. Ahelyett, hogy a rendszeres számítógép-processzorok, az emberek elkezdték használni grafikus kártya processzorok és FPGA, mindezt annak érdekében, hogy minél több erős bányászat képességeit.

De természetesen a nehézségi tovább alkalmazkodni említett feldolgozók is, és így ASIC bányászok születtek. ASIC jelentése Application Specific Integrated Circuit. Ezek a számítógépek, amelyek kifejezetten az enyémhez Bitcoin és sokkal jobb a másiknál. Ma nyereséges Bitcoin bányászat történik csak ASIC bányászok.

Ne feledje, a protokoll is generál bitcoinokat ugyanolyan sebességgel, és ez még mindig egy zéró összegű játék, így a gyorsabb számítógépek kapsz egy nagyobb részét a torta és lassabb számítógépek kap egy kisebb hányada, de a méret a torta nem változás.

Érdemes megjegyezni, hogy mivel a forgatás ez a videó ez divatos hallani ajánlatok „cloud bányászat”. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy vásárol egy bányász és fut magad bérleti bányászati ​​teljesítmény cégektől, akik azt állítják, hogy a saját nagy bányászati ​​üzemek és szeretné változatossá tegyék bevételi forrásokat.

Bár ez elméletileg olcsóbb és hatékonyabb, sok ilyen szolgáltatások meglehetősen árnyékos és nagyon nehéz ellenőrizni, hogy egyre a szolgáltatást, amit fizetünk. Ha nem szakértő, egy jó ökölszabály, hogy szkeptikus ezeket a szolgáltatásokat.

Bitcoin bányászat nagyon műszaki területen, és egy nagyon versenyképes ipar. A feltaláló Bitcoin sikerült, hogy tervezzen egy rendszer, amellyel mindenki jó eséllyel vehet részt minden lépésnél az út, és ez az, ami annyira újszerűnek a Bitcoin. Ugyanakkor egyesek úgy vélik, hogy a Bitcoin bányászat rossz, mert ez a hulladék a villamos energiát.

Most, ezek nagyon bonyolult rendszereket, így nem állítom, hogy tudom a választ, de hogy ezt: nem használ bányászati ​​használata szükséges rendszerek, amelyek a központi hatóságok és a bizalom. Vannak sok járulékos költségek a hagyományos pénzügyi szolgáltatások, mint például a partnerkockázat és az infrastruktúrát, mint az ingatlan, épületek, humán szolgáltatások, és természetesen a több millió számítógép, amelyekre szükség van egyébként.

Bitcoin nem varázslat, és nem távolítja el ezeket a költségeket, egyszerűen csak eltérő költségeit egy másik rendszerben. A költségek a bányászat létrehozásának költségeit ilyen rendszer nélkül egy megbízható központi hatóságot.

Mindegy, hogy mi a második kiadás a Bitcoin tábla kedden és nem tudok várni, hogy Önt a következő videó. Ha még bármilyen kérdése vagy észrevétele videó nyugodtan hagyja őket a megjegyzés rovatba alább. Na jó, szia!

Kapcsolódó hírek


Post Bitcoin

Bitcoin, mint áru: adózási engedély?

Post Bitcoin

A Bitcoin 3:30 perc alatt magyarázható

Post Bitcoin

Bitcoin nem szabályozható, mint az internet

Post Bitcoin

Alibaba IPO felelős Bitcoin összeomlásért!

Post Bitcoin

Tanulmány: A selyemút egy paradigmaváltás a kábítószer-kereskedelemben

Post Bitcoin

Érme rövid hetente Bitcoin Árjelentés: 2014. augusztus 31-szeptember 6. között

Post Bitcoin

Bitcoin 2014-ben: az évek felsők és lefelé

Post Bitcoin

A Bitcoin hatása a D rendszerre - Az árnyékgazdaság

Post Bitcoin

Coin Brief Weekly Bitcoin Árjelentés: 2014 szeptember 7-13

Post Bitcoin

Bitcoin diagramok - Mik azok, hogyan kell használni a BTC diagramokat

Post Bitcoin

Coin Short Weekly Bitcoin Árjelentés: 2014. szeptember 28.-2014

Post Bitcoin

Argentína Bitcoin Exchange Lost Bank számlák