Lépésről lépésre Útmutató a saját Bitcoin csomópont feltöltéséhez | Hungarian.lamareschale.org

Lépésről lépésre Útmutató a saját Bitcoin csomópont feltöltéséhez

Lépésről lépésre Útmutató a saját Bitcoin csomópont feltöltéséhez

Ha valaha is kérte magának: „Mit tehetek, hogy segítsen Bitcoin sikerül?” ezt a bejegyzést az Ön számára. A Bitcoin hálózat függ a decentralizáció. Ami azt jelenti, szükség van egy csomó más embereknek, hogy egy példányt a blockchain (Bitcoin „történelem könyv”), és győződjön meg arról, hogy az ügyletek bemegy a következő blokk valóban érvényes. Minden számítógép, amely rendelkezik egy teljes frissített példányát az blockchain és csatlakozik a Bitcoin hálózatának tekintjük csomópontot.

Nem megyek bele a részletes magyarázatot erről ebben a bejegyzésben, de ez videowill kapni akár a sebességet, ha egy teljes kezdő. Mivel ma már csak 5000 megközelíthető nodeson átlagos futás a Bitcoin hálózatának és ez a szám csökkent dramaticallysince 2014-ben.

Íme néhány ok, ez a szám csökken:

 • Futás egy csomópont igényel veszel egy jókora darab a számítógép merevlemezére (kb 50GB) és tárolja a blockchain rajta.
 • Ez nem fizetnek vissza semmit, ellentétben a bányászat Bitcoin például.
 • Sokan inkább a könnyű pénztárcák (más néven SPV pénztárca), így nem kell letölteni a teljes másolata blockchain.
 • A csomópont szoftver, ami ma elérhető (azaz Bitcoin Core) van egy nem túl kezdő barátságos felhasználói felület. Így, bár a folyamat létrehozásának csomópont elég egyszerű (mint látni fogja, egy pillanat), a szoftver lehet megijeszteni az embereket.
 • Bitcoin már stagnál a nagyon hosszú ideje, és sok ember elvesztette érdeklődését is. Tehát csomópontok, amelyek aktívak voltak már leállt.

Segíthet Bitcoin jobb, robusztus és (még inkább) a biztonságos

Tehát, ha szeretné, hogy chip és a „segít Bitcoin” hogy úgy mondjam, akkor csak tűz ki a csomópont otthon. A folyamat nagyon egyszerű. Itt vannak a kezdeti követelmények:

 1. Számítógépet használ, legalább 2 GB RAM-mal és környékén 50GB helyet másolatot a blockchain
 2. Van egy szélessávú Internet kapcsolat
 3. Győződjön meg róla, kapcsolat méretlen / nagy feltöltési korlátok / Rendszeresen ellenőrzik a kapcsolatot. Annak érdekében, hogy ne lépje túl a feltöltési határokat.
 4. Tartsa a számítógép aktív, és csatlakozik az internethez 24/7 (vagy legalábbis a hét 6 napján)

Ez a közös teljes csomópontok nagy sebességű kapcsolatok használata 200 gigabájt feltölteni vagy több havonta. Letöltés használat mintegy 20 gigabájt havonta, plusz körülbelül további 40 gigabájt első alkalommal indítja el a csomópontot.

Annak ellenére, hogy ez úgy hangzik, mint egy sokat kérni, a legtöbb számítógép ma tudja kezelni ezeket a követelményeket elég könnyen. A fő kérdés lesz a sávszélesség a csomópont fogyaszt, és ez az, amit tudnia kell, mielőtt kezét. Ha nem biztos, azt javasoljuk, hogy olvassa el az internet szolgáltató.

Ha nem szeretné, hogy kötelezzék el ezeket a feltételeket a saját számítógépen van két további lehetőségeket kell figyelembe venni:

 • Talál egy régi laptop, amit már nem használ, és kapcsolja be a csomópontot.
 • Telepítse a csomópontot a VPS (virtuális privát szerver). Ami azt jelenti, bérbe tárhelyet egy cég, és telepítse a csomópont a szerverén. A csomópont lesz működőképes 24/7, és akkor nem kell vigyázni rá (ez is szükségtelenné tárolni otthonában). Majd még ezt beállítani az Ön számára ingyenes (csak továbbra is olvassák).
 • Építsd a csomópontot a Raspberry PI számítógép (komplett használati itt).

Itt 99Bitcoins futunk saját csomópont egy VPS. Az érmék kap, ha regisztrál küldenek a csomópont és úgy véljük, hogy ez a mi kis mértékben járulnak hozzá a Bitcoin hálózatának.

Néhány további dolog, hogy fontolja meg, mielőtt elkezdjük

Először győződjön meg Bitcoin legalin a területen. Másodszor, győződjön meg róla, hogy te tisztában az internet feltöltési és letöltési korlátok, így a szolgáltató nem lassítja a kapcsolatot, és leállítani váratlanul.

Tehát most megmutatom, részletes útmutatást, hogyan indítsa el a saját személyes csomópont, hogy ez a saját számítógépén vagy egy VPS.

Telepítse a csomópont az otthoni számítógépen

Az alábbi folyamatot kíséri a screenshotok a Windows számítógép, de azonos a Mac számítógépre is. Ha vannak nehézségek ebben a folyamatban forduljon USand megpróbáljuk megteszünk, hogy segítsen.

 1. Downloadthe Bitcoin Core programot a számítógépre
 2. Futtassa a programot, és telepítse Bitcoin Core egy meghajtót, amely legalább 50GB tartalék.
 3. A tűzfal blokkolhatja Bitcoin Core tól a kimenő kapcsolatokat. Ez biztos, hogy a Bitcoin Core használni minden hálózat.

Ha elvégezte ezeket a lépést a Bitcoin Core szoftver elkezdi letölteni egy másolatot a Blockchain a számítógéphez. Mivel ez egy nagy fájlt is tarthat néhány órától néhány napig. Letöltés közben a program megmutatja, hogy frissítettek alján a képernyő:

Tartsuk szem előtt, hogy ez a folyamat, hogy egy nagy darab a sávszélességet, és hogy akkor hagyja abba bármikor egyszerűen bezárja a Bitcoin Core szoftver. A következő alkalommal, akkor folytathatja a program azt fogja folytatni, ahol abbahagyta.

Végül annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a csomópont működési, amennyire csak lehetséges, hogy a program elindítására, amikor bejelentkezik a számítógépre. Ehhez menj a „Beállítások” -> „Beállítások”. A „Fő” fülre kattintson a Start Bitcoin a rendszer bejelentkezési majd kattintson az OK gombra, hogy mentse az új beállításokat.

Konfigurálása hálózati kapcsolat

Mielőtt azt mondhatjuk, a csomópont telepítés befejeződött akkor be kell konfigurálni a hálózati kapcsolatot, hogy más csomópontok kommunikálni a csomópont. Ez a lépés csak annyiban releváns, ha beállításával csomópont otthon, és nem ha felállítja a VPS.

Az első dolog, amit akarok-e vagy sem az útválasztó már be van állítva, hogy fogadjon bejövő kapcsolatokat. Használhatja az alábbi két lehetőség:

1. Lehetőség - Ellenőrizze a bejövő kapcsolat révén Bitcoin mag

Nyílt Bitcoin Core, várjon körülbelül 30 percig, majd húzza át a jel erősségét a jobb alsó oldalán a programot. Ha azt mondja, hogy több mint 8 bejövő kapcsolatok * te jó menni, ha nem - lehetővé teszi a hálózati kapcsolatok az alábbiak szerint.

* Ahhoz, hogy futtatni egy csomópont akkor több kell, mint 8 kapcsolatokat. Ha kevesebb, akkor is használja a programot egy Bitcoin pénztárca, de nem mint egy csomópont. 

2. Lehetőség - Ellenőrizze a bejövő kapcsolatok révén Bitnodes

Indítsa el a Bitcoin Magprogram, várjon körülbelül 10 percet, majd nézze meg BitNodes' oldalon. Írja be az IP-címet, majd kattintson a „Check Node” (ha nem tudja az IP-cím csak a típus „amit az én ip” a Google).

Ha kapsz egy zöld fény akkor készen is van, és nincs semmi több, amit meg kell tenni. Ha kapsz egy piros lámpa akkor engedélyeznie kell a hálózati kapcsolatokat.

Engedélyezése hálózati kapcsolatok

Ez talán a legbonyolultabb része a folyamatnak. Azoknak a felhasználóknak, akik nem tech hozzáértés én nagyon ajánlom a kapcsolatot az Internet szolgáltató támogatását, és kérje meg őket, hogy segítsen beállítani a router, hogy bejövő kapcsolatokat port 8333.

Ha úgy érzi, elég kényelmes beállítani ezt a dolgot magát az alábbi lépéseket. Miután befejezte továbbra is a tűzfalon.

Tűzfalbeállító

Meg kell állítania a számítógép tűzfalát, hogy engedélyezi a kapcsolatot a port 8333. További információt a Windows, lásd az alábbi linkekre:

 • Útmutató a Windows tűzfal
 • Útmutató a Norton Firewall
 • Útmutató a McAfee Personal Firewall

Mac OS X jön a tűzfal alapértelmezés szerint tiltva, de ha már lehetővé tette, hogy a szakasz lehetővé teszi egyedi alkalmazások a hivatalos Apple kalauz.

Miután elvégezte a fenti lépéseket, ellenőrizze a bejövő kapcsolatokat ismét akár a Bitcoin Magprogram vagy Bitnodes' tesztelő eszköz.

Telepítse a csomópontot a VPS bemutató

Egy VPS fut egy Bitcoin csomópont lehetővé teszi, hogy támogassa a Bitcoin hálózatának 24/7 de hátrányai is vannak:

 1. Akkor szükség lesz némi technikai tudás, hogyan lehet futtatni egy VPS. Ha nem tudja, hogyan kell futtatni egy VPS Mi lesz boldog, hogy ezt beállítani az Ön számára többletköltség nélkül (akkor csak be kell fizetni a VPS). Csak lépjen USand tudassa velünk.
 2. Meg fog kerülni körülbelül $ 15 / m bérbe a VPS elég hely rajta (2 GB RAM és 50 GB tárhely).

Ha úgy érzi, szeretné állítani a VPS magad itt egy rövid Reddit postexplaining a folyamatot.

Bitcoin szüksége van a segítségedre

A fő előnye Bitcoin ma a hagyományos fizetési módok a decentralizáció. De ha a száma elérhető csomópontok továbbra is csökken, Bitcoin kockáztatja, hogy elveszíti ezt az előnyt. Ha azt szeretnénk, hogy segítsen fenntartani a Bitcoin erejét tűz ki egy csomópont között.

Kapcsolódó hírek


Post Altcoin

A Dogecoin elfogadta a Twitch.tv!

Post Altcoin

Mi az a Darkcoin, a névtelen pénznem?

Post Altcoin

Hogyan juthat el az első Bitcoinodhoz?

Post Altcoin

A GAW bányászok vezérigazgatója a KNC titánján: A Scrypt Mining az én házam

Post Altcoin

6 Bitcoin kereskedési oktatóanyagok érdemes olvasni

Post Altcoin

A Reddcoin bemutatja a Social Wallet -t, a POSV frissítéseket és a Social Platformot

Post Altcoin

Szex és az Egyetlen Bitcoin

Post Altcoin

Útmutató a Reddcoin POSV Wallethez való kapcsolódásról

Post Altcoin

Hogyan szerezzen ingyen a Bitcoins online: 18 weboldalt, amelyek segíthetnek Önnek

Post Altcoin

Bitcoin és rövid távú visszatérés

Post Altcoin

16 fantasztikus és hasznos Bitcoin számológép

Post Altcoin

Hogyan védheti Bitcoin tárcáját?