PGP titkosítás - kezdő útmutató | Hungarian.lamareschale.org

PGP titkosítás - kezdő útmutató

PGP titkosítás - kezdő útmutató

Kezdjük az alapoknál: akkor mi a titkosítás? Kódolást használunk annak érdekében, hogy bizonyos információkat nem kap illetéktelen kezekbe. Ezt úgy éri el, hogy az információ nem lehet olvasni anélkül, hogy a megfelelő gombokat (más szóval, a jelszót).

A titkosítás olyan folyamat, ahol tülekedés az információt, hogy lehetetlenné teszi az olvasást, alakítását „rejtjelezett”. Dekódolása ha megfejt információkat annak érdekében, hogy olvasható újra, alakítását „nyílt szöveg”. Minden olyan információt lehet titkosítani: szöveg, e-mailek, fájlok, és még egész merevlemezeket.

Vannak sok különböző módszerek titkosítást, mindegyik különböző algoritmusok a maga előnyei és hátrányai (mint például az AES, RSA, Twofish, Elgamal), de nem kell, hogy ténylegesen megértsük őket, hogy használják őket. Azonban, mi lesz megismerni a két fő típusú titkosítás: symmetricencryption és asymmetricencryption. Abban az esetben, szimmetrikus titkosítás, egyszerűen azt jelenti, hogy ugyanazt a kulcsot (vagy jelszót) használunk kódolásához és dekódolásához. Vessünk egy pillantást, hogyan Alice és Bob a szimmetrikus titkosítást.

[Tweet_box tervezés = "box_02"] Ön inkább egy szimmetrikus titkosítási vagy aszimmetrikus titkosítást fajta ember? [/ Tweet_box]

Szimmetrikus titkosítás

Alice és Bob együtt dolgozik egy új projekten. Küldenek egymásnak sok dolgot e-mailben, de tudják, hogy a versenytárs, Eve, lehet nyomon az e-maileket. Azt akarják, hogy megbizonyosodjon arról, Éva nem hallja a munkájukat közzététel előtt. Így találkozik egy kávézóban, és úgy dönt, hogy használja a jelszó titkosítására minden e-maileket, és a jelszó: „wateristhesourceoflife”. Legközelebb Alice kell küldenie Bob egy e-mailt a projekt, azt titkosítja a jelszót:

szimmetrikus titkosítási nagyon egyszerű: titkosít szövegként be rejtjelezett és visszafejteni a rejtjelezett vissza szövegként ugyanazt a jelszót. Ennek azonban korlátozás: Alice és Bob szükséges találkozunk, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Éva nem lehetett hallani a jelszót.

Néha a használni kívánt titkosítási az emberekkel, hogy akkor nem felel meg (mint az emberek, akikkel találkozol az interneten keresztül). Ez az, ahol aszimmetrikus titkosítást jön a képbe.

Aszimmetrikus titkosítás és PGP

Az aszimmetrikus titkosítás azt jelenti, hogy két különböző titkosítási és megfejtési, és ez megtörtént segítségével keypairs. Minden ember egy nyilvános kulcsot és egy titkos kulcs: a nyilvános kulcsot megosztva mindenkivel, és a privát kulcsot biztonságos helyen tároljuk, és nem osztjuk. A nyilvános kulcs titkosításához használt, és a privát kulcsot használnak visszafejteni. Így, Alice oszthatja meg nyilvános kulcsot mindenki, beleértve a Bob és Éva, miközben ő privát kulcsot biztonságos. Bob (és Éva is) üzenet titkosítása vele nyilvános kulcsot, de csak a privát kulcs (ami Alice) tudja dekódolni az üzenetet. Amikor Alice akar küldeni egy üzenetet, hogy Bob, ő használja Bob nyilvános kulcsával titkosítja, míg Bob fogja használni a saját privát kulcsával dekódolja.

alkalmazásának előnye aszimmetrikus titkosítást, hogy mindenkinek megvan a saját titkosítási csatorna: tudom osztani a nyilvános kulcs mindenki, és készen áll, hogy megkapja a titkosított üzenetek bárki. Másik előnye, aszimmetrikus titkosítást, hogy lehetővé teszi az emberek számára a személyes kulcsokkal írják alá információ és az emberek is ellenőrzi az aláírást a nyilvános kulcsokat. De mi lesz vissza később.

PGP valójában a program nevét, amit először írt 1991-ben, és alapvetően mi először vette aszimmetrikus titkosítást egy tudományos fogalom valami használható, köszönhetően a számítógépek. Az is lehet, hallott GPG, GnuPG, OpenPGP és megszülettek zavaros... Mondjuk, hogy minden megcsináljuk itt épül az OpenPGP szabvány.

Hogyan lehet használni a PGP?

PGP általában kommunikációra használják, vagyis a titkosítás szöveg, amely azt jelenti, hogy valaki mást olvasni. Ha már kérte, hogy titkosítja a kommunikációt használó személy PGP, vagy ha azt szeretné, hogy csak látni, mi ez az egész, megpróbáljuk egy nagyon egyszerű példát.

Próbáljuk a PGP egy egyszerű program a Windows nevű hordozható PGP. Linux használom GPA, de van számos program közül lehet választani. Csak győződjön meg róla, hogy használja a megbízható, nyílt forráskódú lehetőség!

Ellentétben szimmetrikus titkosítás aszimmetrikus titkosítás azt jelenti, hogy üzenetek küldése és fogadása egy másik folyamat, amely különböző kulcsokat. Tegyük fel, hogy szeretnénk, hogy az emberek küldjön titkosított üzeneteket. Ehhez létre kell hoznia egy kulcspárt, és ossza meg nyilvános kulcsot, miközben a privát kulcsot biztonságos.

Generálása és megosztás gombok

Amikor a program futtatásához először, ekkor meg nekünk, ha szeretnénk, hogy létrehoz egy új kulcspár - csináljuk!

 

Nem kell, hogy töltse ki semmit, ez az egész nem kötelező. Azonban, akkor valószínűleg hozzá egy jelszót: ez védi a privát kulcsot, ha valaki csapkod a számítógépet.

 

Új keypairs mindig keletkezik a szakasz neve „kulcstartó” kattintva a kulcstartó melletti ikonra titkos kulcsok.

Most, hogy van egy kulcspárt, menjünk előre, és exportálja a nyilvános keyby kattintva a nyilvános kulcsot szeretnénk exportálni (amit az imént tett), majd kattintson a floppy ikon a nyilvános kulcsok. Mentsd el a fájlt (ami a nyilvános kulcs), ahol kényelmes.

 

Ez a fájl, hogy megmentettük, amit megosztani, akik szeretnék, hogy küldje el a titkosított üzeneteket. Mi lehet feltölteni azt a felhő, küldje el e-mail mellékletként, és általában nyilvánosságra hozza azt. A privát kulcs menti a számítógépre, és tudjuk export, ha szükséges (győződjön meg arról, hogy van egy jelszót).

Titkosított üzenetek

Most, hogy megvan a kulcs, az emberek küldjön titkosított üzeneteket. Mit jelent ez kinézni? Tegyük vagyunk, aki azt akarja, hogy küldjön titkosított üzenetet. Ez a személy kell, hogy a nyilvános kulcsot, és importálja (egyszerűen a behozatali gombra nyilvános kulcsok). Miután importálni, mehetünk a titkosítása részt, és kezdenek írni üzenetünket. Azt is titkosítani egy fájlt. Csak meg kell győződnie arról, hogy mi válasszuk ki a megfelelő cél (a kedvezményezett), az üzenet titkosítására / fájl a nyilvános kulcsot. Miután készen vagyunk, minden, ami maradt, hogy kattintson a „titkosítása” gomb.

 

Ha titkosított fájlt meg fogja kérdezni, hogy hová mentse a titkosított fájlt (hogy mi lehet majd küldeni a címzettnek). Ha titkosított üzenetet, akkor megmutatja nekünk a rejtjelezett és tudjuk majd másolja vagy mentse el a fájlt, hogy mi lehet majd küldje el.

 

Üzenetek dekódolására

Most tegyük fel, hogy valaki küldte nekünk ezt e-mail üzenetet. Elég nyilvánvaló, hogy bárki szaglászás a mi e-mail nem lesz képes megérteni semmit. De mivel titkosították a nyilvános kulcsot, akkor olvasd el a mi privát kulcs. Próbáljuk. Elmegyünk a dekódolása részt, és illessze be a rejtjelezett, majd kattintson a „visszafejtése” gombra.

 

Ha a privát kulcs védi jelszót, akkor meg kell adnia most. Mi lesz akkor kap a titkosítatlan üzenetet.

  0

És ez az! Ez az, amit úgy néz ki, hogy üzeneteket küldeni és fogadni a PGP.

Aláírása és ellenőrzése üzenetek

Ahogy korábban említettük, egy másik előnye, aszimmetrikus titkosítást, hogy lehetővé teszi számunkra, hogy írja alá és ellenőrzi az üzeneteket. Ez hasonló ahhoz, titkosítás, kivéve a másik irányba: aláírjuk üzeneteket titkos kulcsokat és az emberek is ellenőrizni ezt a nyilvános kulcsokat.

Az emberek általában ezt bizonyítani ők azok, akik azt állítják, hogy az interneten keresztül működik, nagyon hasonlít aláírást használt papír, kivéve a titkosítást ez valóban hasznos, mert ez gyakorlatilag lehetetlen hamisítani. A folyamat nagyjából pontosan ugyanaz, kivéve keresztül történik a „jel” és az „Ellenőrzés” szakaszokat.

Néhány lemondó

Tudom, hogy kemény biztonsági szakértők mindig nitpicking csinálni, és valószínűleg egy probléma ezzel a cikket, ezért én ajánlom mindenkinek, aki használni akarja PGP titkosítási és általában az érzékeny adatokat, hogy nem a kutatás.

Encryption egyike azoknak mezők folyamatosan fejlődik. Ha elég időt, ezek a módszerek lesz elavult, és újabb módszerekre lesz szükség. Kriptográfia olyan érdekes terület, és ha körül keres akkor nem hiányzik olvasnivalót. Tartsa biztonságos és jó szórakozást!

Kapcsolódó hírek


Post Altcoin

Bitcoin és rövid távú visszatérés

Post Altcoin

Cryptocurrencies névtelensége II. Rész - Cryptonote & Darkcoin

Post Altcoin

Anonim kriptográfák: röviden a történelem

Post Altcoin

16 fantasztikus és hasznos Bitcoin számológép

Post Altcoin

Reddcoin Szociális Broadcast

Post Altcoin

A Myriad EasyMiner a Myriadcoint új piacokra hozza

Post Altcoin

Fogadjon a World Cupon a BlackCoin fogadással

Post Altcoin

Fluttercoin: új ötlet a Bitcoin alternatíváiban

Post Altcoin

Hogyan vásárolhat Dogecoin Paypal vagy hitelkártya azonnal

Post Altcoin

Kickstarter a Sluice Box Egyéni Scrypt Bányászati Rigs számára

Post Altcoin

13 A Litecoin piaci adatainak ellenőrzése

Post Altcoin

Mi a Dogecoin