Hogyan védheti Bitcoin tárcáját? | Hungarian.lamareschale.org

Hogyan védheti Bitcoin tárcáját?

Hogyan védheti Bitcoin tárcáját?

Mivel nincs más módja annak, hogy fizetni, és használja a Bitcoin, akár azt is megtalálják a módját, hogy megvédje az egy van: a tárca. A biztonsági Ennek a digitális eszköz már, különösen azért, mert a Bitcoin boom, a fő probléma az cryptocurrency fejlesztési közösség.

Tudni kell, hogy ha véletlenül, akkor elveszíti a pénztárca vagy jelszót, ez szuper nehéz visszaállítani. Továbbá, ha egy tolvaj hozzáférést nyer a pénztárca, vagy a jelszót, és ellopja a Bitcoin, nincs módja, hogy visszaszerezze a pénzét. Emiatt és más nehézségek leküzdése, a nagy előrelépés történt az elmúlt négy évben, de még mindig sok a teendő.

Akkor megelőzni bizonyos kockázatok, de egyetlen hiba tönkreteheti a kemény munkát. Menjünk át néhány újabb esetek veszteségek és a lopások és ellenőrizze mik a lehetséges megoldások, hogy megvédje a digitális valuta.

1. 25.000 BTC lopott

2011 júniusában a Bitcointalk tagja az úgynevezett „allinvain” elvesztette az elképesztő mennyiségű 25.000 BTC, ugyanaz, mint $ 500,000 idején! A tolvaj, egy ismeretlen betolakodó, valahogy szerzett közvetlen hozzáférést biztosít a számítógép és a pénztárcáját, és ellopta a Bitcoin segítségével kétféleképpen: vagy csinált egy tranzakciót „allinvain a” számítógép is, vagy csak feltölteni a wallet.dat fájlt, és kiürítette a saját számítógépén. Mi lehet „allinvain” volna ebben az esetben? Meg tudta volna titkosított tárcáját, de 2011-ben ez a folyamat nem volt olyan egyszerű, mint most.

2. 7.000 BTC elveszett

Két évvel ezelőtt, a Bitcoin fejlesztő Stefan Thomas három mentést a tárcáját - titkosított USB stick, a Dropbox fiók, valamint egy Virtualbox- és nem is mindez segíthet neki. Miért? Mert törölni két ilyen mentéseket, és elfelejtette a jelszót, hogy a harmadik, a vesztes 7.000 BTC örökre! Ez volt $ 125,000 idején.

3. 2 BTC által hozott Java alkalmazás

Az áldozat elmondta a történetét itt: „tegnap este, körülbelül 21:00 PDT, rákattintottam a linkre, ha a CoinChat.freetzi.com és arra késztették, hogy futtatni java. Tettem (azt gondolva, ez volt a jogos chatoom) és nem történt semmi. I becsukta az ablakot, és gondoltam semmi rosszra. Kinyitottam a Bitcoin-qt pénztárca körülbelül 14 perccel később, és látta, hogy egy ügylet, amely nem hagyja jóvá megy pénztárca 1Es3QVvKN1qA2p6me7jLCVMZpQXVXWPNTC, szinte az egész pénztárca (2,07 BTC)”, olyasmi, mint $ 300- az idő. És ez érme titkosították! De a támadó megtalálta a módját körül: a Java alkalmazás, hogy az áldozat kinyitotta kérte továbbá további engedélyeket, és ez a titok. Mivel az áldozat beleegyezett, ő adta a hozzáférést egy rosszindulatú program, amely képes volt olvasni minden az ő karakternél. Ezután az alkalmazás megvárta, amíg begépelt tárcájában jelszavát, és rögzíteni azt, visszafejtése és kiürítése a tárcát.

4. 160 BTC vett Blockchain.info pénztárca

A blockchain.info felhasználó elvesztette a Bitcoin, mintegy 160 közülük érdemes $ 20.000, egy ismeretlen támadó. A felhasználó távolról sem volt figyelmetlen, ahogy mondja: „Én a blockchain.info pénztárca szolgáltatás kezeléséhez megadott címre. A jelszó egy random 18 karakteres jelszót írásjelek, kis- / nagybetűs, stb kellett kéttényezős hitelesítést Google Hitelesítő kapcsolva, és egy második jelszót a fiók volt véletlen 8 karakter”. Sok biztonsági intézkedések, mint látható. A probléma azonban az volt a blockchain.info mobil alkalmazás. A lényeg az, hogy az asztalon, blockchain.info titkosítja a felhasználók pénztárcáját kétszer a pénztárca a fő jelszót, és a privát kulcsokat egy opcionális második jelszó. De a mobil ez nem történik meg, és csak a második réteg titkosítást alkalmazunk. Ez általában nem jelent problémát az Android beállítások, de ez a felhasználó okostelefonjának gyökerezik, amely lehetővé tette, hogy a felhasználó alkalmaz néhány erős alkalmazások, hanem tinkered az Android ökoszisztéma. Megy Ily módon, minden alkalmazás segíthetett volna a támadó, így könnyen feltörni a 8 karakteres második jelszó.

Tehát, elolvasása után, mik a lehetséges biztonsági intézkedéseket tudunk alkalmazni a tárca? Ahogy észrevettem, minden támadás, mint egy specifikus védelmi titkos, de a fő intézkedést, amit megtehetsz a következők közül: bekapcsolja pénztárca titkosítás, kéttényezős hitelesítés (Google Hitelesítő egy jó lehetőség), és ellenőrizze API kulcsok nélkül lett létrehozva Ön engedélye, nem adnak megbízható alkalmazások túlzott engedélyeket, és hozzon létre több backupsand ezeket rendszeresen ellenőrizni kell.

És aztán van egy másik életképes stratégia: használja több réteg securityto arról, hogy egy támadás nem tud az összes pénzét eltűnik. Tudod kap egy alapvető online biztonsági szolgálat, amely több réteg védelem, gyakorolni néhány alapvető számítógépes biztonság (ami azt jelenti, nem megy a letöltés vagy a futó alkalmazásokat nem megbízható forrásból származó és tudatában kell lennie a Java), továbbá az elkülönített pénztárcák a vásárlási és megtakarítási vagy megy két-of-három rendszert, egy meglehetősen gyakori módja a kockázatok csökkentése.

Vagy akkor mindig várni a dedikált hardver USB walletsthat hamarosan, nagy biztonságú miniszámítógép készítésére Bitcoin tranzakciók, amit mindig magánál tartania.

Via bitcoinmagazine.com

Kapcsolódó hírek


Post Altcoin

Hogyan vásárolhatunk Monero-t 3 egyszerű lépésben: Kezdők útmutatója

Post Altcoin

16 fantasztikus és hasznos Bitcoin számológép

Post Altcoin

A GAW bányászok vezérigazgatója a KNC titánján: A Scrypt Mining az én házam

Post Altcoin

FIMK - Finnország gazdaságának forradalmasítása a kriptográfival

Post Altcoin

A Darknet elérése 2 perc alatt - kezdő útmutató

Post Altcoin

Hogyan lehet pénzt keresni a Bitcoin - 99Bitcoins esettanulmányokkal?

Post Altcoin

Bitcoin Fehérasztal kedd - A Pálya a Küldéstől a Fogadásig

Post Altcoin

Bitcoin pénztárcák: inkább webalapú szoftvert szeretne, vagy inkább mobilra készülne?

Post Altcoin

BTC.com eladta Josh Garza GAW bányászoknak

Post Altcoin

A Bitcoin Gold Hard Fork magyarázata (október 25-én)

Post Altcoin

Potcoin hol van! Bevezetés a Potcoinba

Post Altcoin

Kezdõ Útmutató a saját Bitcoin ATM üzemeltetéséhez