Bitcoin Whiteboard kedd - Legyen Bitcoin biztonsági szakértő | Hungarian.lamareschale.org

Bitcoin Whiteboard kedd - Legyen Bitcoin biztonsági szakértő

Bitcoin Whiteboard kedd - Legyen Bitcoin biztonsági szakértő

A mai téma Bitcoin biztonság. Az évek során már számos esetben az emberek, akik már a Bitcoin elveszett, ellopott vagy csalás ki a kezükből. A mai epizód fogunk beszélni, hogyan lesz a „Bitcoin biztonság” szakértő, így ezek a dolgok nem történnek veled.

Mielőtt belevágnánk, bár szeretnék, hogy lezárjuk egy mítosz néhány ember, akik újak a Bitcoin gyakran. Sok ember úgy gondolja, hogy azért, mert a Bitcoin digitális lehet csapkodott, és manipulálni. Továbbá, mivel sok esetben a lopás az emberek néha úgy gondolja Bitcoin nem biztonságos. Ez nem lehet távolabb az igazságtól.

Bitcoin, a valuta és a technológia mögött, bebizonyította, hogy ellenálljon számos támadás az évek során. A gyenge láncszem a Bitcoin biztonság általában az emberek, akik kezelni. Amikor hallod, hogy a Bitcoin loptak, nem azért, mert gond volt a Bitcoin technológiája, hanem azért, mert bárki is akik ezeket a Bitcoin nem volt elég óvatos.

Mondván Bitcoin nem biztonságos, mert sokat hallani ellopott Bitcoin, mint mondja a dollár nem biztonságos, mert hallja, hogy van egy csomó rablás folyik. A nagy hatalommal nagy felelősség, és mindaddig, amíg az alábbi lépéseket megyünk át a mai lecke te Bitcoin lesz biztonságban.

Lássunk neki!

Ha már csak egy dolgot tudtam tanítani a Bitcoin biztonság lenne ez: „Te, és egyedül, tudnia kell a privát kulcs a Bitcoin pénztárca.” Ahogy megbeszéltük az utolsó leckét, a privát kulcsot, vagy a mag kifejezés, mint a kombináció biztonságos. Aki ismeri a pénztárca privát kulcs átvegye az irányítást a bitcoin.

Ha egy Bitcoin pénztárca által szállított egy harmadik fél, az azt jelenti, mind a te és a harmadik fél tudja, a privát kulcsot. Ha ez a cég meg akarja leállítani a fiók, vagy akár csak megszökött a Bitcoin tudnak.

Tárolja a Bitcoin egy harmadik fél pénztárca hasonló teszed a pénzt a bank - nem ellenőrzik a pénzt, a bank nem. Időnként akkor kell használni, harmadik fél pénztárca, akár egy kényelmes szempontjából, vagy ha szeretné vásárolni vagy kereskedelmi Bitcoin. Ez teljesen rendben van. Csak győződjön meg róla, hogy már tisztában vagyunk a kockázatot, tegye a kis pénzt, mint lehetséges ezekben a tárca és ellenőrizze, hogy a cég vagy website ellátó tárca megbízható, mielőtt így tenne.

Nagyobb mennyiségű Bitcoin mindig hardveres tárca. Ezek a legbiztonságosabb tárolására rendelkezésre álló Bitcoin ma. Jönnek áron, mert ez egy fizikai tárgy meg kell vásárolni, de megéri a nyugalmat.

Most beszéljünk arról, hogyan, nehogy a bitcoin.

Elveszíti a Bitcoin egy kifejezés leírására, aki elvesztette a hozzáférést a saját privát kulcsával. Például, van egy ismert történet egy brit srác, aki kidobta a régi merevlemez, amely tartalmaz még saját privát kulcsával. Később kiderül, hogy a privát kulcs tartozott egy levél, mely 7500 Bitcoin amelyeket most örökre elvesznek, mivel ott nem lehet visszaállítani a privát kulcsot, ha ez elveszett. Ez több mint 10 millió $!

Mivel a privát kulcs annyira fontos, meg kell tárolni a biztonsági másolatot valahol. Ez azt jelenti, írásban le egy darab papírra, vagy hogy egy példányt belőle egy flash meghajtót vagy bármilyen más formában tároló, amely nem érhető el távolról. A maximális biztonság érdekében győződjön meg arról, hogy titkosítja azt is. Sok pénztárcák ma lehetővé teszi, hogy adjunk egy titkosítási amikor exportálja a titkos kulcs segítségével egy fájlt a jelszó használata.

Néhány pénztárca lesz a kínálat akkor a mag kifejezésre 12 vagy több szó helyett a privát kulcsot. Ha ez a helyzet, győződjön meg arról, hogy írd le őket egy biztonságos helyre.

Számos oka van annak, hogy miért is olyan fontos, hogy hát a privát kulcs:

Először is, ha a számítógép meghackelésének, akkor is képes, hogy küldje el a Bitcoin egy új tárca, ha a hacker nem ütött, hogy még őket.

Továbbá abban az esetben a pénztárca megsérül vagy megsemmisül, akkor képes lesz arra, hogy importálja a privát kulcsot egy másik tárca és vissza az érméket.

Befejezésül, kezeli a privát kulcs, amit bánna egy értékes tárgy, mint az arany, vagy ékszer. Tartsd meg a rejtett és biztonságos.

Továbblépve, beszéljünk arról, hogyan lehet elkerülni a Bitcoin lopás

Online pénztárcák és cserék leggyengébb szempontjából Bitcoin lopás. A legegyszerűbb módja, hogy elkerüljék a lopás ezek a helyek nem, hogy az esetlegesen a Bitcoin őket. Néha azonban ez elkerülhetetlen tartani alapok csere vagy egy online pénztárca. Például, ha azt szeretnénk, hogy a kereskedelem gyakran, vagy ha egy bizonyos tárca az online játékok.

Ha ez a helyzet, ezért fontos, hogy biztosítsa az online Bitcoin számlák egy elég erős jelszót. Íme néhány általános szabályairól erős jelszó létrehozásához:

 •  A több karakter a jelszó van, annál jobb. Cél az legalább 8 karakter.
 •  Megpróbál létrehozni egy mix a kis- és nagybetűk írni és nem a hagyományos karakterek, mint felkiáltójelek, kötőjelet, és így tovább.
 •  Ne használja újra a jelszavakat az egyéb számlák.

Természetesen a legjobb jelszavak az is, hogy csak egy véletlen karakterláncot, számok és szimbólumok, de ők is nagyon nehéz megjegyezni. Ezért azt javasoljuk, hogy kap valamilyen jelszót managerto segít létrehozni és nyomon követheti a jelszavakat. Számos ingyenes lehetőség áll rendelkezésre a piacon.

Egy másik módja az emlékezés erős jelszavak használata helyett számok bizonyos levelet, mint itt látható:

Th! 5 i5 egy 5tR0ng Pa5sw0rd

Ezeket a szabályokat kell eljárni minden egyes alkalommal, amikor megnyit egy Bitcoin kapcsolódó számla, válasszon egy PIN-kódot a pénztárca, vagy válasszon egy jelszót titkosításához egy fájlt. Például, ha van, válaszd a PIN-kódot a mobil pénztárca 8 számjegy helyett a szabványos 4 jegyű PIN kódot.

Végül, de nem utolsósorban, amikor csak lehetséges, próbálja meg, hogy két színész hitelesítést a számlákat. A kéttényezős hitelesítés, más néven 2FA, egy olyan módszer, amely megerősíti a felhasználó személyazonosságát két külön alkatrészeket. A legtöbb esetben lenne valami a felhasználónak, és valami a felhasználó tudja. Hadd magyarázzam.

Egy jó példa a mindennapi életben az visszavonására pénzt egy ATM; Csak a helyes kombinációt bankkártyával (valami van), és a PIN-kódot (amit tudni) lehetővé teszi az ügylet elvégezni.

Abban az esetben, online számlák, a valami tudod lesz a jelszó, hogy a helyszínen, és az a valami van lesz a mobiltelefon, amely kap egy szöveges üzenetet, amely a PIN-kódot, amikor megpróbál bejelentkezni.

Ily módon, még ha egy hacker sikerül feltárni a jelszavát még mindig nem tud bejelentkezni, amíg ő fizikailag teszi a kezét a mobil eszközön.

Mindazonáltal, ha egy hagyományos szöveges üzenetet a hacker is kezelheti, hogy elfogják az üzenetet, mint hogy küldik a telefonjára. Ezért fontos, hogy erre a célra készült 2FA alkalmazásokat, amelyek sokkal alkalmasabb ezt a feladatot. Néhány a legnépszerűbb alkalmazások 2FA ma Google Authenticatorand Authy.

Egy dolog hajlamosak vagyunk elfelejteni, amit a hálózati mi használ az online hozzáférést Bitcoin szolgáltatások, mint a cserék és a pénztárca. Győződjön meg róla, hogy érzékeny információk eléréséhez csak megbízható hálózatok, amelyek kellően rögzítve vannak.

Például, használja a jelszóval védett otthoni vagy mobilhálózaton csak, és ne használja a nyilvános Wi-Fi hálózat eléréséhez Bitcoin szolgáltatás. Természetesen a jelszót a router is követnie kell a szabályokat mi csak beszélgettünk. Nyilvános Wi-Fi hálózatok rendkívül sérülékenyek, és a hackerek kihallgatni a munkamenetet.

Ha van, hogy egy nyilvános hálózat, győződjön meg arról, hogy keresztül csatlakozik a Virtual Private Network, vagy más néven a VPN. VPN olyan programok, amelyek elrejtik az online lábnyom és titkosítja az adatokat, hogy az élet nagyon nehéz hackerek. Nemrégiben felsorolt ​​néhány, a legjobb VPN elérhető, és sokan közülük is van egy ingyenes szolgáltatás lehetőséget.

Egy másik nagyon fontos biztonsági intézkedés, hogy ellenőrizze, hogy a helyszínen szeretne csatlakozni egy biztonságos SSL - ez azt jelenti, meg kell jelennie a https: //, és nem http: // felbukkanását a címsorba.

Most beszéljünk, hogyan lehet elkerülni a Bitcoin csalások.

Úgy tűnik, minden nap másik Bitcoin átverés van téve. A legnépszerűbb csalások körül ma adathalászat és a Ponzi rendszerekről.

Adathalászat emailsand weboldalak magát a legitim oldalak, de valójában lopni az adatokat. Emberek érkeznek ezek a helyek segítségével rosszindulatú e-mailek vagy hirdetések, és azt hiszik, hogy a hivatalos oldalon. Amint belépnek a felhasználónevét és jelszavát a hamis oldal, a hacker, aki megalkotta a helyszínen fogja használni lehallgatott őket, lépjen be a valós helyszínen, és ellopják a pénzüket.

Szóval hogyan lehet azonosítani egy adathalász webhely?

Először megnézzük a címsorba, és hogy a domain kifejtettek pontosan úgy, ahogy kellene.

Másodszor, ellenőrizze, hogy a webhely használ SSL kapcsolat, mint már beszéltünk korábban - ez azt jelenti, meg kell látni, és nem https http felbukkanását a címsorba. A legtöbb adathalász oldalak nem rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, bár lehetnek kivételek.

Adathalász e-mailek működik hasonló módon. Az e-mail úgy tűnik, hogy küldött egy hivatalos Bitcoin pénztárca vagy csere, de ha rákattint a linkre belül az e-mail, akkor lehet továbbítani egy adathalász webhely vagy rosszindulatú szoftvert a számítógépre telepített.

Amikor e-mailt kap minden Bitcoin szolgáltatás győződjön meg arról, hogy:

 1. A feladó e-mail a domain az adott szolgáltatás, és nem valami szorosan ooking megváltoztatását.
 2. A legtöbb szolgáltatást, hogy regisztrálsz a tudom a nevét, és használja azt az e-maileket. Tehát, ha kezelni „uram” vagy „kedves ügyfél” látni, hogy a figyelmeztetést.
 3. Ha az ott egy link benne az e-mail, ellenőrizze, hogy ez vezet a hivatalos domain ELŐTT kattintással. Ezt meg lehet tenni a jobb linkre kattintva, válassza a „Hivatkozás címének másolása” és beillesztésével a kapcsolatot egy szöveges dokumentum.
 4. Soha ne nyisson meg semmilyen e-mail mellékleteket ismeretlen feladóktól érkező.

Egyéb formái csalások közé Ponzi rendszerek.

A Ponzi Schemeis egy beruházó átverés ígéretes magas megtérülési ráták kockázata csekély. A Ponzi Scheme fizeti ki az idősebb befektetők a pénzt az új investors.At bizonyos ponton a Ponzi Scheme üzemeltető általában eltűnik a befektetők pénzét.

Most Bitcoin Ponzi modellek ma jelenik meg a felhő formájában bányászat sitesor érme duplikátorok. Ezek a helyek, amelyek ígérem magas megtérülési ráta az érmék napi rendszerességgel, és egy idő után el fog tűnni a pénzt. Szóval, hogyan lehet ellenőrizni, hogy egy webhely legális?

Nos, létrehoztunk valamit az úgynevezett Bitcoin Átverés Teston 99Bitcoins amely segít elemezni a különböző honlapokon, és kap egy nagyon jó ötlet, ami a legális és melyek nem. Ez körülbelül öt percig, hogy elemezze a helyszínen, és meg fog menteni egy csomó pénzt.

Mielőtt arra a következtetésre jutunk, itt van néhány további tipp Bitcoin biztonság:

Valahányszor küld pénzt egy címet, ne feledje, hogy a Bitcoin tranzakciók visszafordíthatatlanok. Miután a pénz küldi, nincs „biztosítás”, és akkor nem kap vissza. Emiatt győződjön meg róla, hogy mindig ellenőrizze, hogy a cím küldjük a pénzt helyes.

Soha írja be a címet kézzel, mert Bitcoin-címek sok karaktert, és akkor lehet hibázni. Vagy másolja be a címet, vagy a QR-kódot a címet beolvasni.

Is, győződjön meg róla, ha megbízik a személy küld pénzt. Ha nem bízik bennük, akkor mindig egy harmadik fél letéti szolgáltatás, hogy mindketten egyetértünk. Egy nagyon népszerű letéti szolgáltatás Bitratedwhere lehet választani ismert számok a Bitcoin közösség választottbírák vita esetén.

Végül, ha te végző kis ügyletek esetében egy megerősítő elég lehet küldeni az árut, hogy a másik fél. De ha van dolgunk, nagy mennyiségű, várjon legalább hat visszaigazolására biztosak lehessünk abban, hogy az ügylet visszafordíthatatlan.

Nos, ez a mai. Ha már tette eddig, te most egy szakértő Bitcoin biztonságát. De ismerve csak a fele a csatát. Most már ideje, hogy az összes, amit tanultál, a gyakorlatban, ezért itt egy rövid bedugni:

 •  Privát kulcsát tartsa biztonságos és vissza fel.
 •  Nagy mennyiségű Bitcoin csak tartani hardver tárca és nem cserék és online pénztárca.
 •  Van erős, egyedi jelszavakat és 2FA engedélyezett összes online Bitcoin szolgáltatásokat.
 •  Soha ne csatlakoztassa a Bitcoin szolgáltatások nyilvános internet kapcsolat. Ha kell, használja a VPN.
 •  Legyen óvatos az e-mailek és weboldalak színleli kell küldeni a Bitcoin szolgáltatók.
 •  Használja a Bitcoin Átverés Test feltárni Ponzi rendszereknek.
 •  Ne feledje, hogy a Bitcoin tranzakciók visszafordíthatatlanok, ezért győződjön meg arról, hogy a bizalom a másik fél, ellenőrizze a cím előtt ütő küldeni, és várjon legalább hat visszaigazolások szállítás előtt bármilyen árut.

Kapcsolódó hírek


Post Altcoin

Dogecon SF: meglepően komoly párt volt

Post Altcoin

A Bitcoin napi jelentése: BitFury Capital befektetés a BitGo-ba, a KnCMiner bezárja a 14 millió dolláros befektetési fordulót, és így tovább

Post Altcoin

Anonim kriptográfák: röviden a történelem

Post Altcoin

Mi a Litecoin?

Post Altcoin

A Darknet elérése 2 perc alatt - kezdő útmutató

Post Altcoin

Digitális Pénznem Heti Rundown - Első kiadás

Post Altcoin

A Reddcoin alacsony árának magyarázata és az átláthatóság kérése

Post Altcoin

Hogyan lehet pénzt keresni a Bitcoin - 99Bitcoins esettanulmányokkal?

Post Altcoin

7 bitcoin zenét hallgatni, mielőtt 2013 előtt vége

Post Altcoin

Interjú: Brandon Kurtz a Vertcoin Athlete-ről

Post Altcoin

Reddcoin Szociális Broadcast

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) a Művészetek Állama, Anonymous Cryptocurrency