Bitcoin Fehérasztal kedd - A Pálya a Küldéstől a Fogadásig | Hungarian.lamareschale.org

Bitcoin Fehérasztal kedd - A Pálya a Küldéstől a Fogadásig

Bitcoin Fehérasztal kedd - A Pálya a Küldéstől a Fogadásig

A mai téma az út a Bitcoin az „Levél”, hogy „kapni”. Ebben az epizódban, megyünk, hogy menjen át, hogy pontosan mi történik egy Bitcoin a pillanatban, amikor nyomja meg a „küldés” gombot a pénztárca, amíg megkapja azt a másik végén.

Remélhetőleg, ha befejezzük ezt a leckét, akkor van egy jó megértése, hogy a Bitcoin hálózatának működik, és mi a szerepe az egyes konkrét játékos a Bitcoin ökoszisztéma. Tehát kezdjük!

Az útvonal a send kapni 3 részből áll: Aláírás, műsorszórás, és megerősítve. Kezdjük az első rész - aláírásával.

Mikor nyomja meg a „küldés” gombra az én Bitcoin pénztárca, amit én valójában csinál mondom a pénztárca:

„Hé pénztárca, szeretnék küldeni 1 Bitcoin ismerősömnek Steve. Itt van Steve Bitcoin címet.”

A pénztárca, válaszul létrehoz egy tranzakciós információt tartalmazó üzenet nekem, a feladó (Steve), a címzett és az összeget küldött (ebben az esetben egy Bitcoin).

Ezután a pénztárca egy olyan egyedülálló digitális signaturefor ezt az üzenetet matematikailag keverve a privát kulcsot.

A mi előző leckében én tárgyalt a koncepciót a privát kulcs. Ez alapvetően egy betűkből és számokból áll, jár, mint a „jelszó” a Bitcoin. Aki ismeri az én privát kulcs a kontrollt a bitcoin.

A digitális aláírás egy módja annak bizonyítására, hogy én a saját privát kulcsot az Bitcoin segítségével csak a nyilvános kulcsot, amely nincs kitéve a kérdést, így tartva a privát kulcsot, nos, magán.

Is, akkor a digitális aláírás különböző minden alkalommal, amikor bejelentkezik a tranzakció -, hogy miért vannak még biztonságosabb, mint egy igazi aláírás, mivel ezek egyedi minden egyes tranzakció. Tehát, ha küldök egy Steve Bitcoin ma, majd egy másik Bitcoin holnap, ezen ügyletek mindegyikének lesz egy másik digitális aláírással.

Aláírása után a tranzakció üzenetet, a tárca akkor a csoportok az aláírás, együtt a tranzakciós üzenet, egy kis fájl. Ez arra a következtetésre jutott az első lépés az aláírás.

Most lépni a következő lépés - a műsor.

A műsorszolgáltatási lépésben a tárca kezdődik elküldi a fájlt más számítógépekre, hogy tartsa egy példányt a Blockchain. Ezek a számítógépek is ismert csomópontok. Minden csomópont, amely megkapja a fájlt ellenőrzi, hogy ez legális. Ez alapvetően szeretnének látni, hogy én valójában az alapok akarom tölteni, és hogy az én aláírásom ki ellenőrzi, mint egy bankár lenne ellenőrizze számlaegyenlegét kiürítése előtt a csekket.

Egyszer a fájlt ellenőrzik, ez aztán továbbítják a többi hálózati csomópontok, hogy ismételje meg a folyamatot.

Amikor egy csomópont kap egy fájlt, akkor tartja a gazdaság területén az úgynevezett Mempool. A Mempool, rövid memória medence, egy hely jusson az érvényes, de még meg nem erősített tranzakciókat.

Miután a tranzakciós üzenet jut el a Mempool a különböző online hálózati csomópont, azt mondhatjuk, a második lépésben a műsorszórás hivatalosan befejeződött.

Most azt akarom, hogy egy gyors szünet, és megbeszéljük a státusa tranzakció ezen a ponton. Annak érdekében, hogy valóban látni, mi folyik a mi tranzakció, míg ez teszi az út mentén a Bitcoin hálózatának, fel tudjuk használni egy blokk felfedező.

A blokk felfedező egy olyan eszköz, általában formájában egy honlap, amely lehetővé teszi a keresést, és eligazodni a Blockchain. Egy blokk felfedező, akkor ellenőrizze a mérleg különböző Bitcoin-címek, a tranzakciók nyomon követéséhez és kap a legkülönbözőbb statisztikát a hálózaton.

Tehát ezen a ponton, ha megnézzük a tranzakciót a blokk felfedező, látni fogjuk, hogy nem jelöli meg „meg nem erősített”, ami azt jelenti, közvetítette a hálózathoz, és már a digitális aláírást ellenőrizni, de még mindig nem része a Blockchain. Ez a típusú tranzakció is nevezik néha, mint a nulla megerősítés tranzakciót.

A meg nem erősített tranzakciót kell kezelni, mint a neve is mutatja - nem megerősített. Ez azt jelenti, hogy a tranzakció is kap törölt, és nincs garancia, hogy valaha is adja meg a Blockchain. Ha megkapta az áruk a fizetési történik Bitcoin, soha nem fogadják el egy meg nem erősített ügylet, a fizetési igazolás.

Most már lépni a végső lépés - megerősítve a tranzakciót.

Ha megnézte a korábbi lecke Bitcoin bányászat, akkor már tudja, hogy a bányászok csoporton belüli ügyletek együtt, ami azt jelenti, hogy ezeket a fájlokat üldögél a Mempool, csoportos össze őket, és hozzon létre egy blokkot a tranzakciók.

Van egy határ, hogy hány tranzakció lehet illeszteni egy blokkot. Ezért bányászok általában felvenni a tranzakciókat, amelyek a legnagyobb bányajáradékokat csatolt őket először.

Miners verseng majd egymással annak érdekében, hogy a blokkot a Blockchain.

A bányászat a verseny alapja matematikai számításokat, és a bányász, aki a legtöbb számítási teljesítményt lesz a legjobb esélye a győzelemre. Ha egy bányász megnyeri a versenyt, és megkapja a blokkot a Blockchain, mind a tranzakciók, amelyek ebben a blokkban kell tekinteni, mint megerősítik.

Alapvetően a bányászok írunk a történelem könyv Bitcoin tranzakciók, és aki megnyeri a verseny lesz, hogy írjon a következő oldalon.

Átlagosan egy új blokkot a tranzakciók lesz bányászott, vagy illeszteni a Blockchain, 10 percenként. Tartsuk szem előtt, hogy ez az átlag. Néha kapsz 2 blokk megerősítette 1 percen belül, és néha ez is több, mint egy óra.

Ha egy blokk bányásztak A tranzakció benne, akkor veszi észre, hogy most megmutatja a blokk felfedező, mint amelyiknek megerősítést. Ahogy egyre több és több blokkot adunk ezután a megerősítő szám nőni fog.

Gondold azt, hogy egy épület blokk a blokk legalján. Minden további blokk meg a tetején a saját blokk megnehezíti eltávolítani. Ezért ez általában azt javasolta, hogy várjunk legalább 6 blokk előtt figyelembe véve a tranzakció teljes mértékben megerősítették nélkül esélye törlése.

Ez az! A tranzakció már teljes mértékben megerősítette, és megkapta.

Remélhetőleg most már jobb megértéséhez, hogy a Bitcoin hálózatának működését. Ha bármilyen további kérdése van, amit csak fedett, nyugodtan hagyja őket a megjegyzés rovatba alább.

Remélem, tetszett ez az epizód Bitcoin faliújság, kedd és találkozunk... Egy kicsit.

Kapcsolódó hírek


Post Altcoin

PGP titkosítás - kezdő útmutató

Post Altcoin

Kickstarter a Sluice Box Egyéni Scrypt Bányászati Rigs számára

Post Altcoin

Keresek pénzérmék képviselőit a Crypto Közösségekből

Post Altcoin

Mi a Reddcoin?

Post Altcoin

A Bytecoin (BCN) Multisig-ével van élesítve

Post Altcoin

A tudósok kérdeznek Bitcoin és Dogecoin adományokat

Post Altcoin

Hogyan vásároljunk NEO-t 3 egyszerű lépésben: egy kezdő útmutató

Post Altcoin

Hogyan vásárolhatunk Zcash-t 3 egyszerű lépésben - egy kezdő útmutató

Post Altcoin

A Bitcoin Átverés Teszt - 10 eszköz annak meghatározására, hogy egy Bitcoin üzlet a Legit

Post Altcoin

Vásárlás Peercoin Paypal vagy hitelkártya

Post Altcoin

Mi a Feathercoin

Post Altcoin

Hat Ötletek A Bitcoin és az Altcoins az I. részt magába foglalja