Útmutató: 4 gyalázatos programok, amelyek elfogják a Bitcoin fájlokat | Hungarian.lamareschale.org

Útmutató: 4 gyalázatos programok, amelyek elfogják a Bitcoin fájlokat

Útmutató: 4 gyalázatos programok, amelyek elfogják a Bitcoin fájlokat

Az elmúlt évben Bitcoin kezdett fellépni a formáját valuta egy új típusú rosszindulatú szoftverek. Úgy hívják zsarolóprogramok általában, és tart a számítógépes fájlokat túszul amíg meg nem fizeti a hacker, aki létrehozta a váltságdíjat.

És ez fejlődik, gyorsan...
Az első és leghírhedtebb formája zsarolóprogramok kérő Bitcoin volt az úgynevezett „CryptoLocker”. Ez settenkedik fel a számítógép segítségével ártatlannak látszó spam e-maileket, mint ez.

E-mailhez csatolt volt tartalmazó ZIP kis futtatható fájl (a program fut a Windows a számítógép, általában végződik „.exe”). Hogy a dolgok még nehezebb felismerni a „.exe” fájlt egy dokumentum kiterjesztés (azaz a „.pdf”) a fájlnév és megjelenítő Adobe Reader ikonra.

Ha úgy döntött, hogy megnyitja a rosszindulatú fájlt, akkor töltse le és futtassa GAMEOVER Zeusz, ami letölti és telepíti más malware családoknak beleértve CryptoLocker. CryptoLocker majd megy előre, és titkosítja a számítógépes fájlokat, így nem férhetnek hozzájuk nélkül magánkulcshoz (csakúgy, mint az egyik alkalmazott a Bitcoin pénztárca). Természetesen annak érdekében, hogy a privát kulcsot, akkor be kell fizetni.

Ez az, amit látni fogja a számítógépen, ha fertőzött:

Ha nem sikerül fizetni a váltságdíjat időben meg kellene használni CryptoLocker a „dekódolás szolgáltatás”. Természetesen CryptoLocker a „visszafejtés Service” sokkal drágább, mint az eredeti váltságdíjat.

Ez őrület:

Az első 100 nap CryptoLocker adták csaknem 500000 számítógépek elfertőződött. A Symantec szerint a 3% -a vállalja, hogy kifizeti a váltságdíjat, de további studiessuggest, hogy a szám közelebb van 1,3%.

Egy Thesisclaims, hogy az alkotók CryptoLocker tudtak gyűjteni 1216 BTC-szerte ebben az időszakban, így a nyereség több százezer dollárt.

CryptoLocker végül leállították június 2, 2014, amikor több rendvédelmi szervek vette le a hálózatot, hogy működik ez. A felhasználók, akik fertőzött, már tudják dekódolni vissza a fájlokat egy website hívott DecryptCryptoLocker.

De a történet nem ért véget:

Ihlette CryptoLocker, bár nem kapcsolódik, CryptoWall jött játszani körül 2014. Február Noha CryptoWall volt kevésbé kifinomult, mint CryptoLocker sikerült megfertőzni 625.000 számítógépek - nagyobb számú, mint elődje.

Top fertőzött országok az USA, Vietnam, az Egyesült Királyságban és Kanadában. Itt egy földrajzi képviselete a fertőzött országokban:

De annak ellenére, hogy sok erőfeszítést tettek terjeszteni CryptoWall, amennyire csak lehetséges az eredmény egy kicsit kiábrándító. „Csak” 939 BTC gyűjtöttünk különböző felhasználási aki úgy döntött, hogy fizetni. A váltságdíj között változott $ 200 és $ 10,000 (amely által fizetett egyetlen felhasználó).

A rossz hír az, hogy CryptoWall fejlődik:

Míg CryptoWall indult, mint egy CrptoLocker klón, most már mutálódott egy CryptoWall 2.0 január 2015 és CryptoWall 3.0 2015. Március Ma CryptoWall nemcsak titkosítja a fájlokat, de is lop adatokat a számítógépről, ideértve az Bitcoin pénztárca magánkulcsa. Ez teszi a program sokkal jövedelmezőbb az alkotók által biztosítva, hogy lesz valamilyen formában fizetési munkájukért.

Az elmúlt néhány hónapban 2015 e két nagy veszélyeket is beszámoltak:

CTB Locker

# 8211; Állványok Curve-Tor-Bitcoin.

  • Curvecomes a kriptográfiai alapuló elliptikus görbék. Ez a módszer, hogy titkosítja a fájlokat.
  • Tor (rövidítése Hagymaföld router) egy hálózati számítógép, amelyek a Darknet.
  • Bitcoinrefers azt a lehetőséget, hogy fizetni bitcoin.

Itt van, hogy egy „eltérített” számítógép CTB Locker néz ki:

CoinVault

# 8211; Megjelent 2014. November ezt CrpytoGraphic Locker megadja a lehetőséget, hogy megfejtse egy fájl „a ház”. Jelentése, az alkotók a szoftver akar adni egy kis ízelítőt, vagy valami bizonyítékot, hogy azok jó a szót. Úgy vélik, hogy egy jogi aktus a jóhiszeműség, mint a beállítás egy túszt szabadon.

CoinVault célzott több mint 20 országban a mai napig, de a holland rendőrségnek sikerült elérni néhány CoinVault adatait. Ezzel info Kaspersky létrehozott egy weboldalt decryptor segít leküzdeni CoinVault.

De vannak jó hírek is:

Van valami, amit tehetünk erről növekvő jelenség kriptográfiai szekrények.

Először is, a fajta Ransomware már említettem, ezen a poszton az összes megcélzott különböző Microsoft Windows verziók (XP-ig a Windows 10). Tehát ha van egy mac, és használja a Mac OS akkor valószínűleg széf (valószínűleg...).

Másodszor, meg kell tennie, hogy a szokás, hogy rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a fájlokat. Ily módon, még ha valaki titkosítja az adatokat bármikor visszaállíthatja az eredeti fájlokat titkosítás nélkül. Mivel a kapcsolódó szolgáltatások, mint a Dropbox is fertőzött az esettől függően, hogy offline biztonsági másolatot is javasolt.

Ha megy, hogy biztonsági másolatot készíteni a fájlokat érdemes követni a 3-2-1 rulewhich jelenti:

  • 3 különböző példányban három különböző helyen (3 példányban ugyanazon a merevlemez-meghajtó nem számít).
  • 2 különböző formátumokban (pl merevlemez-meghajtót, DVD).
  • Tartsa 1 példány off-site (azaz egy másik helyen). Ez megakadályozza, hogy a két példányban szerzés megsemmisült esetén betörés, tűz stb

A következő intézkedés, hogy elég egyszerű. Ne nyisson meg e-mail mellékleteket, amelyek úgy néznek vicces (ok anya ?!). Ez magában foglalja az e-maileket az emberek nem tudják, és a fájlokat, hogy úgy gondolja, lehet, hogy nem biztonságos. Ez már megjegyezte, hogy olyan fájlokat, amelyek látszólag ártalmatlan, mint a PowerPoint prezentációk, Excel táblák és Word dokumentumokat. Is tartalmazhat egy végrehajtható filewithin őket.

Ügyeljen arra, hogy mindig frissíteni az operációs rendszert a legújabb frissítéseket és a megbízható anti-vírus program telepítve. A következő lépéseket valószínűleg lefedettséget a legtöbb esetben. Ha úgy érzi, szeretne további védelmet akkor nézze meg ezt a guidewhich kellékek fejlett lépéseket lehet tenni.

Úgy látszik, vannak még speciális szerszámok telepítheti a számítógépre, hogy megakadályozzák az ilyen típusú Ransomware felbukkanását, mint CryptoPreventand CryptoGuard.

Végül, de nem utolsósorban, van egy hatalmas erőforrás tekintetében CoinVault különösen, amely megadja az összes szükséges információt az esetre, ha kap fertőzött van.

Ha valaha is a számítógép fertőzött Ransomware Szeretném hallani a történetet a megjegyzés rovatba alább.

Forrás:

Kapcsolódó hírek


Post Altcoin

Boldog 4.! Új Bitcoin és Altcoin eszközök az ünnep után

Post Altcoin

Gavin Andresen megmutatja, hogyan kell megvalósítani a pénztárca fájlok kétfaktoros védelmét

Post Altcoin

Hogyan kell a Bitcoin árát analizálni?

Post Altcoin

7 bitcoin zenét hallgatni, mielőtt 2013 előtt vége

Post Altcoin

A Blockchainról szól, nem Bitcoinról

Post Altcoin

Potcoin hol van! Bevezetés a Potcoinba

Post Altcoin

Dogecoins # 98 NASCAR Dogecar készen áll

Post Altcoin

Dogecon SF: meglepően komoly párt volt

Post Altcoin

A Bitcoin Gold (BTG) igénylése: lépésről-lépésre szóló útmutató

Post Altcoin

Bit-ezum - Bitcoin, Ethereum és Orisi potenciálja, második rész

Post Altcoin

Hogyan juthat el az első Bitcoinodhoz?

Post Altcoin

Lépésről lépésre Útmutató a saját Bitcoin csomópont feltöltéséhez