Mi a bányászat? | Hungarian.lamareschale.org

Mi a bányászat?

Mi a bányászat?

Digitális valuta bányászat, a SHA-256for Bitcoin, Scryptfor sok más pénznemben, és rengeteg más algoritmusok kerültek kialakításra, egy fejlődő ágazat, a Bitcoin bányászat, és Scrypt bányászat, gépek jön létre, hogy a költségek $ 10,000 +.

Tehát, miért nem az emberek Mine Digital pénznemek?

Miningis az elsődleges módszer a tranzakció feldolgozása, rögzítése, és a biztonság a legtöbb digitális valuták, valamint az eljárás, amelyben az új érmék jönnek létre. Ez nem igaz minden digitális valuta, de központi szerepet játszik a túlnyomó többsége.

Bementünk egy kicsit részletesebben, hogyan bányászati ​​munkák a cikk,”Mi az a Bitcoin?” Azonban a bányászat némileg eltér a devizák közötti, és ezek a különbségek vezetnek lehetőségeket, valamint új utakat nyit meg a fejlődése a digitális valuták egy egész.

A digitális valuta Építőipari Folyamat

Blokk Generation

Így kezdeni megértése, hogy mi a bányászat, először is meg kell érteni, hogy egy blokk keletkezik. A blokk egyszerűen megtalálja a legutóbbi tranzakciók kell feldolgozni, rögzíteni, és hozzáadjuk a nyilvánosság főkönyvi néven blokk lánc. Ez a központi cél a bányász. Az, hogy ez befejeződött összetett, de a nem-technikai módja, hogy nézd meg ez: Számítógépek fut a program, amely megpróbálja kitalálni a megoldást szinte kiszámíthatatlan probléma. Ez azért szükséges, hogy a hálózat biztonságát, hiszen létrehoz szükség tennivaló ahhoz, hogy egy bányász, hogy van esélye, hogy megszerezze bitcoin.

Építőipari Nehézségi

Építőipari nehézséget okoz a hálózatban, hogy fogadják el a válasz, hogy kevesebb, mint egy bizonyos értéket. Ezt a nehézséget állítjuk, sebessége alapján, hogy a legutóbbi blokkokat oldani, úgy, hogy az az arány, amely blokkolja megoldódnak stabil marad. Mivel a feldolgozási teljesítmény egy érme hálózat emelkedik, a maximális érték elfogadott (a cél) kisebb lesz. Ha a feldolgozási teljesítmény lemegy, a cél megnő. A Bitcoin difficultyis jelenleg olyan szinten, hogy a törpék az összes többi valuta, és mérjük a szinten petahashes másodpercenként ezen a ponton.

Proof-of-work

Proof-of-workis pontosan az, aminek hangzik. Ez egy olyan módszer célja, hogy megvédje a rendszert igénylő bányászok annak bizonyítására, hogy a munka befejeződött, és az alapja a legtöbb digitális valuta esetében. Ez úgy valósítható keresztül a fent említett hasító módszerrel.

Digitális valuta algoritmusok

SHA-256 Mining

SHA-256 kriptográfiai algoritmus által használt Bitcoin, Peercoin, unobtainium, és egy maroknyi mások. Ez egy speciális algoritmus, amely hihetetlenül nehéz brute force, és így biztosítja a magas szintű biztonságot nyújt a rendszerek használatát, és lehetővé teszik a nehezen emelkedik olyan szintre, hogy nem tudjuk elérni esetleg egy hagyományos processzor. Bruce Schneier, hogy ezt oly módon, hogy hatékonyan kap a pont között,”Ezek a számok semmi köze a technológia a készülékek; ők a maximumok, hogy a termodinamika lehetővé teszi. És erősen arra utalnak, hogy a brute-force támadások ellen 256 bites kulcs lesz megvalósíthatatlan, amíg a számítógépek épülnek valami más, mint az anyag és az elfoglalja valami más, mint a tér.”

SHA-256 egy nagyon feldolgozása nehéz, de nem erős memória, algoritmus, és így ASIC (Application Specific Integrated Circuits) abból a célból, bányászat digitális valuták használó SHA-256 születtek viszonylag könnyen. Ez gyorsan vezet GPU (grafikus feldolgozó egység, általában PC grafikus kártyák), és FPGA-k (Field-Programmable Gate Array) elavulnak.

Scrypt Mining

Scrypt egy jelszó alapú kulcs származtatás függvény. Litecoinwas melyet Charles Lee, korábban a Google, és ez volt az első digitális valuta használata Scrypt. Összehasonlítva a SHA-256, Scrypt nagyon erős memória, és ez így volt eredetileg feltételezték, hogy GPU, FPGA-k, és ASIC szinte lehetetlen lenne, hogy kihasználja a bányászat. Azonban kiderült, hogy nem lehet igaz, és a GPU bányászati ​​programok gyorsan létre. Ma, több vállalat termelő Scrypt ASIC, például GAW Minersand KNC Miner.

Scrypt-N Mining

Scrypt-Adaptive-Nfactor (Scrypt-N) egy Scrypt algoritmus, amely módosításra került, hogy szükség egyre nagyobb mennyiségű memóriát az idő múlásával. Ennek eredményeként, Scrypt-N nagyon ASIC ellenálló, például ASIC definíció funkció szükséges a arra, hogy beégetett. Bár lehetséges, hogy egy fejlett ASIC létre lehetne hozni, hogy kezelni Scrypt-N, akkor is igényel nagy mennyiségű memóriát, ami súlyosan korlátozza ez talán hatalom. Ennek köszönhetően, egy Scrypt-N ASIC nem valószínű, hogy az enyém sokkal gyorsabb, vagy hatékonyabban, mint a high end GPU.

Multi-algoritmus Mining

Arra törekszik, hogy korlátozzák az ASIC fejlesztés, as Scrypt-N, néhány új digitális pénznemeket végrehajtási forgó algoritmusokat a bányászati ​​folyamat. Ehhez szükség lenne bármilyen ASIC kell kialakítani az összes algoritmus egy adott pénznemben használ, és meghiúsítaná létrehozása céljából egy ASIC kezdeni. ASIC erőteljes mert épülnek egy adott alkalmazás, és hiányzik az a képesség, hogy bármi mást. Azáltal, hogy további képességek, az ASIC veszítene sokat, hogy előny.

Kapcsolódó hírek


Post Altcoin

Bit-ezum - Bitcoin, Ethereum és Orisi potenciálja, második rész

Post Altcoin

A Potcoin felemelkedése

Post Altcoin

Hogyan vásároljunk NEO-t 3 egyszerű lépésben: egy kezdő útmutató

Post Altcoin

A közelgő Bitcoin villák 2018-ban - itt van mit nézni

Post Altcoin

Reddcoin növekedése a Bitcoin Bear piac évében

Post Altcoin

Bemutatjuk az Ecuador hivatalos, kormányzati szankcionált kriptográfiai valutáját

Post Altcoin

Dogecoin halott? Vagy Doge újra felkelne?

Post Altcoin

A Myriad EasyMiner a Myriadcoint új piacokra hozza

Post Altcoin

8 módja annak, hogy soha ne essen el egy kulcsfontosságú Bitcoin frissítést

Post Altcoin

Mi az Altcoins és az ICO - Bitcoin Whiteboard kedd

Post Altcoin

A Zöldek Kritikus Valutacsata

Post Altcoin

Gavin Andresen megmutatja, hogyan kell megvalósítani a pénztárca fájlok kétfaktoros védelmét