Mi a Ripple? A Look Inside Crypto 2.0 | Hungarian.lamareschale.org

Mi a Ripple? A Look Inside Crypto 2.0

Mi a Ripple? A Look Inside Crypto 2.0

Mivel a altcoin ágazat továbbra is bővíteni, van egy tapintható vágya közül a közösségben, hogy kigyomlálja a hibák, és elsősorban a sikerek. Mindenki azt akarja, hogy részt vett a következő Bitcoin, de az igazság az, hogy a következő „nagy dolog”, valószínűleg nem lesz semmi, mint a Bitcoin - és ez talán nem is olyan cryptocurrency egyáltalán.

Írja Ripple, egy viszonylag új rendszer értékátviteli hogy nevezték egyesek szerint „Crypto 2.0”, mert épít egy másik réteg tetején a meglévő pénzügyi rendszerek, beleértve a titkosítási és fiat. Vessünk egy pillantást, hogyan működik minden, és hogy Ripple lehet egy feltörekvő sikertörténet.

Ripple decentralizált Bazár

Ripple egy nyílt forráskódú, decentralizált csere, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a kereskedelem gyakorlatilag bármilyen értéket egymással - Bitcoin, litecoin, dollár, euró, aranyrudat, akkor nevezd meg. Feltételezve, hogy két felhasználó megbízik egymással és egyetért a feltételeket a tranzakció, bármi lehet kereskedni mást.

Például, ha Bob akar cserélni 450 USD Mária 1 BTC, hogy lehet tenni közvetlenül, ha mind a felhasználók egyetértenek, és bíznak egymásban. De mi van, ha Mary akar euró helyett dollárban? Ezután a Ripple hálózat automatikusan keres egy euro-kereskedelmi közvetítő között Bob és Mary. Bob 450 USD lehet alakítani 320 EUR, amelyet azután adott Mary neki 1 BTC. Ez a folyamat magában annyi közvetítők és különböző valutákkal befejezéséhez szükséges a kereskedelmi, és mindez történik a motorháztető alatt megfelelően Ripple protokollt.

Ezek a szakmák rögzített nyilvános főkönyvi megosztott a teljes hálózaton, hasonlóan ahhoz, ahogy a Bitcoin blockchain működik. Azonban, míg a blockchain akár 10 perc alatt teljesen ellenőrizni a tranzakció, a Ripple hálózat mindössze 2-5 másodpercet. Ez a rövid várakozási idő érhető el konszenzus folyamat, és nem támaszkodik minersto ellenőrizze a tranzakciókat, és ez a helyzet a Bitcoin.

Az átjárók a Ripple Network

 

Míg a Ripple protokoll maga decentralizált, ez függ a szervezetek az úgynevezett „gateway”, amelyek úgy hatnak, mint a belépési és kilépési pontokat a felhasználók és a pénzüket. Átjárók lényegében közvetítőként jár egy felhasználói bankja és a Ripple hálózat, hasonlóan ahhoz, ahogy Coinbaseis közvetítőként Bitcoin. Ez az, ahol a know-your-ügyfél és anti-pénzmosás elleni törvények lépnek, mint potenciális Ripple felhasználóknak kell nyújtani identitás és proof-of-tartózkodási okmányok, mielőtt elindul jóvá egy átjáró. Amint ez megtörténik, a felhasználó beteheti forrásokat a Ripple hálózaton, és kereskedelem. Az átjáró lesz szükség újra, amikor a felhasználó akarja, hogy vonja vissza alapok a bank.

Most már csak néhány Ripple átjárók és fut, ami korlátozza a lehetőségeket, hogy a potenciális felhasználó számára a hálózatba belépő. A legismertebb és megbízható átjárót ebben az időben Bitstamp, amely lehetővé teszi a átadása USD, BTC, EUR, GBP, JPY, AUD, CHF és a feszültségingadozás.

Ripple natív Pénznem: XRP

Bár a Ripple hálózat csak egy protokoll, megvannak a saját, natív pénzneme nevű XRP, vagy pedig hullámai. Ezeket a tőzsdén, mint bármely más egysége érték, de a legtöbb esetben nincs rájuk szükség. Térjünk vissza a példát Bob és Mary - feltételezi, hogy senki sem aki kínál euró Mária Bitcoin, és nincs senki, mely a Bitcoin a Bob dollárt. A Ripple hálózat nem tudja befejezni a kereskedelem, mert nincs egy lánc kompatibilis kereskedők. Ez az, ahol XRP jön - úgy viselkedik, mint egy kenőanyag az egész rendszert, likviditást biztosítson, ahol egyébként nem lenne semmi. Abban a néhány esetben, ha elég ember, hogy befejezze a lánc a kereskedelem, XRP használják töltse ki a lyukakat.

Bár ez egy innovatív mellett egy ilyen projekt Ripple, ez okozott némi vitát a szülő szervezet. Ripple Labs mindig ellenőrzi a legtöbb XRP, annak ellenére, hogy megjelent egy jelentős mennyiségű ingyen korai alkalmazók Ripple. Ily módon, XRP olyan, mint egy előre bányászott altcoin, és vásárol be a Ripple hálózat azt jelenti, hogy a hit, hogy az alkotók nem fogja tönkretenni a projekt felszabadításával túl sok XRP egyszerre vagy felszabadító túl kevés, és megfosztja a hálózat a likviditás. Csak annyi szükséges, hogy kenje a tranzakciók hatékonyan és folyamatosan Ripple simán.

Van Ripple a siker az készítése?

Bár nem nélkülözi a hibákat - ideértve a csekély számú átjárók és a natív valuta, amely előre bányászott - Ripple tartja jelentősen ígéretesnek decentralizált csere, hogy gyorsan és hatékonyan cseréljenek különböző valuták egymás között. Ebben az értelemben a Ripple olyan, mint egy esernyő hálózat, amely magában foglalja a Bitcoin, altcoins, fiat valuták és még a fizikai eszközök, mint az arany és az ezüst. Ha a projekt sikeres - és a siker attól az, integritását és átjárók Ripple Labs kezelése XRP - akkor Ripple nagyon is forradalmasítja a globális pénzügyi hálózat.

Frissítés: Május 22-én, Ripple társalapítója Jed McCaleb bejelentette, hogy ő is felszámolva a 9000000000 XRP tét a Ripple hálózat, elküldi az ára XRP zuhanása. Továbbá Ripple testület tagja Jesse Powell lemondott positionover a bizalom hiánya a vállalat irányába. Az ő véleményét a cégről ütköztek a tűzszüneti-és eláll levele Ripple Labs vádolta Powell of megpróbálja szabotálni a cég által időzítése lemondását mellett McCaleb a XRP selloff. Powell szembeszállt a megszűnik-és eláll sorrendben, mondván, hogy az eredeti kijelentés tényszerű és hogy ő nem összejátszott McCaleb. Powell ragaszkodik ahhoz, hogy a Ripple Labs elosztását XRP, különösen vezérigazgatója, Chris Larsen, már alapvetően igazságtalan.

Kapcsolódó hírek


Post Altcoin

Hogyan vásárolhat Dogecoin Paypal vagy hitelkártya azonnal

Post Altcoin

Oktató: A Darkcoin Wallet és a Darksend használata

Post Altcoin

Hogyan kérheti Bitcoin készpénzét és eladhatja Bitcoinnak (TREZOR, Ledger, Electrum)

Post Altcoin

A Zöldek Kritikus Valutacsata

Post Altcoin

Négy tény a Bitcoin pénztárcákról, amelyekről tudnia kell

Post Altcoin

Hogyan vásárolhatok Dash-et 3 egyszerű lépésben - egy kezdő útmutató

Post Altcoin

A Bitcoin Gold (BTG) igénylése: lépésről-lépésre szóló útmutató

Post Altcoin

Pozsonyi metró elfogadja a Worldcoint A WDC Szövetség a Forradalmi Drunk Turtle Wallet Release-t elindítja

Post Altcoin

Segwit2x, UASF és a lehetséges villa - itt van mit tudnod kell

Post Altcoin

A Bitcoin névtelenül az interneten történő használatának teljes útmutatója

Post Altcoin

Boldog 4.! Új Bitcoin és Altcoin eszközök az ünnep után

Post Altcoin

Mi a Litecoin?