Multi-vPoW: A Myriadcoin megoldása az egyesítéshez | Hungarian.lamareschale.org

Multi-vPoW: A Myriadcoin megoldása az egyesítéshez

Multi-vPoW: A Myriadcoin megoldása az egyesítéshez

Merge-bányászat tette címoldalára a közelmúltban a announcementof Dogecoin egyesíteni a bányászat mellett litecoin (azaz Dogecoin a „gyermek”, litecoin a „szülő”). Ez egy conceptthat már körül egy kicsit, és végre egy maroknyi érmét, köztük a Bitcoin. Egyszerűen szólva, a bányász végzi ugyanazt a hash mind a szülő és a gyermek blockchain és megoldani blokkolja mindkét lánc felár nélkül. A koncepció még igazán levenni a semmit azon túl, tudományos problémája miatt nagyon parazita természetű: A gyermek érme ára kiszolgáltatva a szülő érme bányászok. A Dogecoin esetében dogecoins lesz „ingyen ebéd” a litecoin bányászok hogy el tudja adni egy extra BTC vagy LTC profit. Egyesítés-bányászat sikeres eszköznek meg kell adni a szimbiotikus környezetben. Ott kell lennie a kölcsönös egyensúlyt, amely nem az egyik fél a rossz íz a szájban.

Egyesített-bányászat által kiegyensúlyozatlanság

A „mono-proof-of-work” (mono-Pow) érmék, mint Litecoinand Dogecointhat alkalmazhatunk egy algoritmust (Scrypt), hogy megoldja tömb, nincs nyilvánvaló módon az egyensúly blockchainsecurity (azaz litecoin a nagyobb hálózat hashrate) az elkerülhetetlen eladási nyomás hogy kövesse (azaz litecoin bányászok dömping „szabad” dogecoins a BTC / LTC). Még az észlelt egyensúlyhiány elég kárt a gyermek érme értékét; ha litecoin bányászok nem eladják dogecoins az arány, hogy a piac arra számít, a piac továbbra is reagál, mintha a dömping előforduló hogy nagyobb mértékben. Ez egy önbeteljesítő jóslat, ahol az egyik érme kerül metaforikus talapzaton a másik felett. Szerencsére a megjelenése Myriadcoin a "multi-proof-of-work" rendszer (multi-Pow), egészséges partnerség lehet kialakítani a két érmét.

Myriadcoin és Multi-vPoW: szimbiotikus megoldás

Itt fogok megoldást javasol az egyensúly (és az azt követő alacsony népszerűsége) az egyesülő-kitermelés: több változó proof-of-work blokk jutalmat (multi-vPoW). [Megjegyzés: Lehet, hogy egy jobb módja annak, hogy ezt a nevet.]

Myriadcoin közelgő PolyMYR projekt, egy merge-bányászat és az automatikus cseréje medence, megduplázódik a cryptocurrency laboratórium, ahol a multi-vPoW megoldás lehet szigorúan kutatni és vizsgálni. Ahhoz, hogy megértsük a megoldást legjobb igényel rövid bedugni, hogy egy multi-Pow rendszer, mint Myriadcoin működik. Myriadcoin 5 algoritmusok (SHA256d, Scrypt, gombolyag, Qubit, és Myriad-Groestl), amelyek egymástól függetlenül megoldani blokkokat. Ezek független nehézségek vannak beállítva ugyanazt a formulát. Bármilyen algoritmus képes megoldani a következő mondat akkor is, ha ugyanazt az algoritmust. Minden algoritmus célozza ugyanabban a blokkban idő és a blokk jutalom ugyanaz, függetlenül attól, hogy milyen algoritmust megoldja a blokk.

A multi-vPoW megoldás abból beállító blokk jutalmat, amely alapján algoritmus megkeresi a blokk. A Myriad mint szülő multi-Pow, a gyermek érme válhat multi-pow (ha ez még nem történt), hogy kiválaszt egy pár algoritmusok egyesült bányászott szülő Myriad algoritmusok és egy algoritmus (ok), amely nem egyesítése -mined (létrehozása némi átfedés). Az egyesítési algoritmus bányászott lenne programozva, hogy alsó tömb jutalmat, mint a nem merge-bányászott algoritmus (ok). Ez azonnal létrehoz sok változó (néhány merge-én algoritmusok számos nem merge-én algoritmusok blokk jutalom, stb), hogy lehet tinkered hogy hozzon létre egy megfelelő egyensúlyt az adok-kapok.

Például, a fejlesztő azt akarja, hogy egy új X11 érme, de attól tart, hogy a versenyképes és telített altcoin bányászati ​​arénában hagyhatja az érme hajlamos 51% támadások hosszas ideig korán. A fejlesztő azt akarja garantálni a hálózat biztonságát attól a pillanattól kezdve, hogy elindítja ezért úgy döntenek, hogy indítson, mint egy multi-POW 5 algoritmusok: SHA256d, Scrypt, raj, Myriad-Groestl és X11. Merge-bányászat engedélyezve van a 4 algoritmusok osztozik közös Myriad (SHA256d, Scrypt, gombolyag, és Myriad-Groestl), míg az X11 algoritmus mentes az auxPoW egyesíteni-bányászati ​​kódot. A 4 merge-én algoritmusok úgy lehet megtervezni blokk jutalom mondjuk 25, míg a blokk jutalom X11 200. Ez megteremtené a 25 és 200 arányban a blokk jutalmakat. Vagy talán az arány lenne beállítva 40/200 vagy 10/200. Bármi legyen is az arány lehet, a lényeg az, hogy Myriadcoin bányászok fizetik a járulékokat a hálózati biztonság az új érme oly módon, hogy az ne sértse a hosszú távú értéket az érme. Mindaddig, amíg van egy viszonylag kiegyensúlyozott blokk jutalom design, Myriad bányászok nem kell ok arra panaszkodnak kisebb blokk jutalmat, mert a gyerek érmék végül „ingyen ebéd”. Ugyanakkor, a fejlesztő nem foszthatja merge-bányászott algoritmusok blokk jutalom teljesen, vagy pedig a merge-bányászat szimbiózis válik a parazita ellen a szülő és a gyermek érme érme lenne foglalkozni természetesen a szabad piacra. Ez a kérdés a kölcsönös tisztelet, amely kiküszöböl minden vélt vagy valós kár, hogy vagy érme a merge-bányászat partnerség.

 

Kiegészítve több vPoW val más Blockchain Technology

Merge-bányászat szimbiózis útján több vPoW is lehetne jobb kihasználásával ingyenes blockchain technológia. Például egy megvalósítása, több-vPoW színű érmék nyújthatna a bányászok a választott színező összeolvadásuk bányászat érmék jelzőt, hogy képviselje a mennyiségű hálózati biztonságot nyújtott. Ez jár a deflációs eszköz (ami nem átverés!) A gyermek érme, amely még mindig jutalmazza a szülő érme bányász több profit / érték tekintettel arra, hogy kreatív módon használja a színes biztonsági tokenek épülnek. Még tovább, míg megértem, hogy POS mondatban jutalom jelenleg nem kompatibilis a merge-bányászati ​​környezetben, akkor lehet érdekes az újításra módon egyesítés bányászok tét a gyermek érmék helyett eladni őket azonnal.

Végül elérésének eszközeként meta-stabilitást merge-bányászat szimbiózis lehet kívánatos és megvalósítható a valós idejű adatok elemzése relatív hálózati hashrate minden merge-bányászati ​​algoritmus. Elméletileg, a gyermek érme blokk jutalmakat a merge-bányásznak algoritmus lehet kialakítani, hogy dinamikusan változik a mérete alapján a hálózat hashrate e algoritmus többi részéhez képest a hálózat. Ha túl sok bányászok töltik fel egy algoritmus, a blokk jutalmat átmenetileg csökken, miközben a blokk jutalom egy kisebb algoritmus hálózatot lehetne emelni. Ez ösztönözzék a migráció bányászok a zsúfolt algoritmus a gyér algoritmus, hogy megakadályozzák időtartamának meghosszabbítása alacsony egyedi hálózati hashrates.

Ezek néhány megoldás, hogy meg fogja vizsgálni Myriadcoin és PolyMYR. Ha valami, remélem, hogy szikra egy élénk beszélgetés elegáns megoldás merge-bányászat szimbiózis. Nem állítom, hogy tudom, ha ezeket a gondolatokat sikerül, de biztosíthatom önöket fogják vizsgálni. Szeretjük, hogy belevág a theMyriad platform.

Amennyiben Myriadcoin a feltárása jelentős innovációt gerjeszt az Ön érdekeit, könyörgöm, hogy csatlakozzon a közösség és fejlesztő csapat. Mindig keresünk, hogy nő! Csatlakozzon hozzánk a / r / myriadcoinor swing által ourIRC csatorna (## myriadcoin a Freenet).

Egészségére!

Kapcsolódó hírek


Post Altcoin

Reddcoin forradalmi változása: a Velencei Poque (Pro-Velocity) bizonyítása

Post Altcoin

Újratervezés, interjúk és az érmék oldalainak teljes listája

Post Altcoin

4 ok, amiért a kaptár egy forradalmi Bitcoin pénztárca

Post Altcoin

Hogyan lehet pénzt keresni a Bitcoin - 99Bitcoins esettanulmányokkal?

Post Altcoin

Az aranyszabályok: alapvető útmutató a Bitcoins vásárlásához és használatához

Post Altcoin

Az Ethereum Classic (ETC) megvásárlása 3 egyszerű lépés - egy kezdő útmutató

Post Altcoin

A Zöldek Kritikus Valutacsata

Post Altcoin

8 módja annak, hogy soha ne essen el egy kulcsfontosságú Bitcoin frissítést

Post Altcoin

Hogyan bontsam az Bitcoinokat: egyszerű útmutató a kezdőknek

Post Altcoin

Hogyan vásárolhat a Litecoin Paypal, hitelkártyával vagy banki átutalással?

Post Altcoin

Érme rövid frissítések: 2015-re való áttérés

Post Altcoin

Brock Pierce a Realcoin egy rossz ötlet, és ez az miért